ΓΕΑ : Τελετή παράδοσης και παραλαβής Διοίκησης της 128ΣΕΤΗ – ΦΩΤΟ

Παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Λαμπράκη Δημητρίου, διεξήχθη η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης της 128 Σμηναρχίας Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών (128ΣΕΤΗ), από τον Σμήναρχο (ΜΗ) Κίμωνα Σιρλαντζή στον Αντισμήναρχο (ΜΗ) Θεμιστοκλή Παπαδόπουλο, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΑ :

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης της 128 Σμηναρχίας Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών (128ΣΕΤΗ), από τον Σμήναρχο (ΜΗ) Κίμωνα Σιρλαντζή στον Αντισμήναρχο (ΜΗ) Θεμιστοκλή Παπαδόπουλο, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Λαμπράκη Δημητρίου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από τις τοπικές πολιτειακές, στρατιωτικές και θρησκευτικές Αρχές, απόστρατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Μονάδας.

Όσον αφορά την ιστορία της Μονάδας :

Η 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών (128ΣΕΤΗ) αποτέλεσε και αποτελεί, στα πενήντα και πλέον χρόνια λειτουργία της, το βασικό κέντρο μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών ειδικοτήτων Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών της ΠΑ, προσφέροντας διαχρονικά υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, σύμφωνα με τις εκάστοτε τεχνολογικές προκλήσεις, στον τομέα των ηλεκτρονικών. Για το σκοπό αυτό έχουν οργανωθεί και λειτουργούν κατάλληλα σχολεία των νέων RADAR, ασυρμάτων και ενσυρμάτων επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου και συστημάτων ραδιοναυτιλίας που βρίσκονται σε χρήση από την Πολεμική Αεροπορία.

Παράλληλα με την ανάπτυξη της πληροφορικής και την συνεχώς αυξανόμενη χρήση του σχετικού εξοπλισμού από την Πολεμική Αεροπορία, λειτουργούν αντίστοιχα σχολεία παρέχοντας γνώσεις χειρισμού προγραμμάτων καθώς και γνώσεις συντήρησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων.

Τέλος, η 128ΣΕΤΗ παρέχει όποτε απαιτείται εκπαίδευση και σε προσωπικό των άλλων όπλων των Ένοπλων Δυνάμεων καθώς και του Λιμενικού Σώματος.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την τελετή :