OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Γαλλία: «Έκανα ένα λάθος και με χρησιμοποιούν για να πλήξουν τον Μακρόν» λέει ο Μπεναλά

26/07/2018 - 15:45
Share on FacebookShare on Twitter
Ο Αλεξάντρ Μπεναλά, ο πρώην συνεργάτης του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου που πλήττει τις γαλλικές αρχές, παραδέχεται σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Monde» ότι έκανε «ένα λάθος», καταγγέλλοντας ωστόσο ταυτοχρόνως ότι χρησιμοποιήθηκε ως «ο αδύναμος κρίκος» για να επιτεθούν κάποιοι στον πρόεδρο Μακρόν.

«Δεν αισθάνομαι ότι πρόδωσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αισθάνομαι ότι έκανα μια μεγάλη βλακεία. Και ότι έκανα ένα λάθος. Όμως αυτό το λάθος είναι μεγαλύτερο από πολιτικής άποψης: δεν θα έπρεπε ποτέ να έχω πάει σε αυτήν τη διαδήλωση ως παρατηρητής, επίσης θα έπρεπε να έχω παραμείνει πίσω», δηλώνει όσον αφορά τη βία που κατηγορείται ότι άσκησε σε διαδηλωτές την Πρωτομαγιά στο Παρίσι.

«Δεν είμαι υπέρ των θεωριών συνωμοσίας αλλά…»

Όσον αφορά τα γεγονότα, για τα οποία δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, ο Μπεναλά σημειώνει επίσης: «Δεν είμαι υπέρ των θεωριών συνωμοσίας, πράγματι. Όσον αφορά όμως αυτό που συνέβη μετά, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις. Υπήρχε από την αρχή μια βούληση για επίθεση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό είναι απολύτως σίγουρο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση που αποκαλύφθηκε από την Le Monde στις 18 Ιουλίου χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή «για να πιάσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον γιακά. Εγώ προσέφερα τη δίοδο για να τον πετύχουν, ήμουν ο αδύναμος κρίκος».

«Προσπάθησαν να με πετύχουν, να με σκοτώσουν και αυτή ήταν επίσης η ευκαιρία να πετύχουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Μπεναλά, «αυτοί που έβγαλαν αυτήν την πληροφορία είναι (πρόσωπα) σημαντικού επιπέδου (…) πολιτικοί και αστυνομικοί. Και δεν πιστεύω ο (υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ) Κολόμπ, στον οποίο έχω εμπιστοσύνη, γι’αυτόν δεν είμαι τίποτα. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν γύρω του που θα μπορούσαν…».

Από την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος και η κυβέρνηση δέχονται πιέσεις στο πλαίσιο του σκανδάλου που ονομάστηκε «Μπεναλάγκεϊτ» και ανάγκασε τις αρχές να ξεκινήσουν πολλές: μια δικαστική, μια της Γενικής Επιθεώρησης της Εθνικής Αστυνομίας, όπως και έρευνας από τα δύο σώματα του γαλλικού κοινοβουλίου.

Τα ερωτήματα που τίθενται αφορούν τον ρόλο του Μπεναλά και τις αρμοδιότητές του όταν εργαζόταν στο προεδρικό μέγαρο, όπως και την τιμωρία που του επιβλήθηκε μυστικά όταν έγιναν γνωστές οι ενέργειές του αυτές την Πρωτομαγιά χωρίς ωστόσο αυτές να καταγγελθούν στις αρμόδιες αρχές της δικαιοσύνης.

Tags: ΓΑΛΛΙΑΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝΜΑΚΡΟΝ

Related Posts

SAFE
ΥΕΘΑ

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

15/12/2025 - 17:18
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στις 8 Ιανουαρίου ψηφίζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

15/12/2025 - 15:25
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00

Διαβάστε Επίσης

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας στο Βερολίνο: «Επιτεύχθη πραγματική πρόοδος» – Παραμένει άλυτο το εδαφικό

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

Ουκρανία και Γερμανία συμφώνησαν σε σχέδιο 10 σημείων για συνεργασία στον τομέα των οπλικών συστημάτων

Πολεμικό Ναυτικό: Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων στο κεντρικό Αιγαίο [pics]

Ουκρανία: 3 στους 4 πολίτες απορρίπτουν την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Τεχνητή νοημοσύνη, UAVs, κυβερνοασφάλεια και αξιοποίηση Διαστήματος αποτελούν στρατηγικούς πολλαπλασιαστές ισχύος

Δένδιας: Στις 8 Ιανουαρίου ψηφίζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

Ουκρανία: «Οι ΗΠΑ μας πιέζουν να παραχωρήσουμε το Ντονμπάς στη Ρωσία»

Top News

Πυροτεχνήματα, 120.000 λαμπιόνια και Λένα Ζευγαρά live στον Πειραιά – Δείτε τα highlights από το χριστουγεννιάτικο πάρτι

«Τρελό» σενάριο για είσοδο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην Μπαρτσελόνα με 10 δισεκατομμύρια ευρώ

Φοινικούντα: Βίντεο ντοκουμέντο με το αυτοκίνητο που φέρεται να μετέφερε τον εκτελεστή στα ΚΤΕΛ

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και φρεσκάρει τις γνώσεις του στην οφθαλμολογία – Η χρυσή ζωή της οικογένειας στη Ρωσία

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert