Φωτιά στην Αττική: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να εκφέυγει των ευθυνών και να προσπαθεί να υπερασπιστεί την αντίδραση της κυβέρνησης στην διαχείριση της κρίσης αποδίδοντας τις ευθύνες σε εξωγενείς παράγοντες.

Ο Νίκος Τόσκας έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο δυσκολεύεται να βρει επιχειρησιακά λάθη, αφήνοντας και αιχμές για ενδεχόμενο εμπρησμού. Από την πλευρά της, η πυροσβεστική σημειώνει πως δεν θα έκανε τίποτα διαφορετικό, ενώ ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δηλώνει υπερήφανος για τη διαχείριση της κρίσης από τα στελέχη της υπηρεσίας.

Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό για την πορεία των πυρκαγιών. Όπως διαπιστώθηκε, τα τρία σημεία έναρξης των πύρινων μετώπων βρίσκονταν σε Κινέτα, ανατολική Αττική και Κορινθία.

Η τραγωδία μετά τις καταστροφικές φωτιές συνεχίζονται. Κάθε μέρα ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό να κάνει λόγο για 83. Οι πληροφορίες μιλούν για 84 και δυστυχώς οι εκτιμήσεις ίσως και για περισσότερους από 100.

Οι αγνοούμενοι είναι ακόμη πολλοί – άγνωστος ο ακριβής αριθμός – ενώ όλοι φοβούνται τις έρευνες που πρόκειται να γίνουν. Μέσα σε σπίτια που έχουν καεί για παράδειγμα, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν ερευνηθεί όλα.

Ήδη, ο κόσμος ξεσπά και δηλώνει την έντονη δυσαρεσκειά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ευρύτερα στα ΜΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr