FT: Έτσι προσπάθησαν να παρέμβουν οι Ρώσοι διπλωμάτες στο Σκοπιανό

Σε αποκαλύψεις προχωρούν οι Financial Times για τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα, κατηγορούμενοι πως προσπάθησαν να παρέμβουν και να ακυρώσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Η εφημερίδα αναφέρεται στους τρόπους που προσπάθησαν να το κάνουν αυτό, και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ο… «τόπος του εγκλήματος» ήταν η Αλεξανδρούπολη, καθώς εκεί υπάρχει και μια μικρή κοινότητα Ρώσων. Σύμφωνα με τους FT, το σχέδιο περιλάμβανε υποκίνηση μεγάλων εντάσεων ενάντια στην συμφωνία, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και να την πάρει πίεση.

Στο σχέδιο αυτό δεν… χωρούσαν εξαιρέσεις, και οι Ρώσοι προσπάθησαν να χρηματίσουν και να επηρεάσουν όσους μπορούσαν. Γι αυτό, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, δωροδόκησαν και κινητοποίησαν τοπικούς αξιωματούχους, πολιτιστικούς φορείς, ακροδεξιές οργανώσεις και Μητροπολίτες, ακόμα και… στρατιωτικούς ώστε να αντιταχθούν στην συμφωνία.Μάλιστα Έλληνας διπλωμάτης δήλωσε στην εφημερίδα πως οι Ρώσοι αναβάθμισαν την… συνήθη παρέμβασή τους σε Μακεδονία και Θράκη.

Διαβάστε αναλυτικά στο newsit.gr