Φωτιές στην Αττική: Η Κύπρος στέλνει ενισχύσεις με 60 πυροσβέστες

Ομάδα 60 Πυροσβεστών, Δασοπυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Άμυνας θέτει στη διάθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης η Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, «βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Ελληνική Κυβέρνηση για παροχή βοήθειας για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική. Άμεσα διάθεση ομάδας 60 Πυροσβεστών, Δασοπυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Άμυνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου επικοινώνησε με τον Αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της ελληνικής κυβέρνησης Νικόλαο Τόσκα εκφράζοντας την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια.

Ο κ. Νικολάου ανακοίνωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να διαθέσει άμεσα ομάδα 60 ανδρών, πυροσβεστών, δασοπυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Άμυνας. Εφόσον υπάρξει η δυνατότητα αερομεταφοράς θα διατεθούν και δυο πυροσβεστικά οχήματα.Οι δυο κυβερνήσεις βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία.

Δείτε το tweet