Φίλιππος Ηλιάκης: “Να απελευθερωθούν άμεσα, οι δύο όμηροι Έλληνες στρατιωτικοί”

Συγκινητική ήταν η ομιλία του Φίλιππου Ηλιάκη, αδερφού του Ήρωα πιλότου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Σμηναγού (Ι) Κώστα Ηλιάκη, κατά την διάρκεια της τελετής τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκε στην Κάρπαθο σήμερα.

“Σε πέντε ημέρες συμπληρώνονται 12 χρόνια από τον εθελοθυσία του σμηναγού Ηλιάκη. Εκείνη την ημέρα ο ουρανός του αιγαίου μύριζε αίμα.”, ανέφερε ο Φίλιππος Ηλιάκης.

“Σήμερα θλίψη, θυμός και απογοήτευση κυριαρχούν όταν έρχεται στην μνήμη η παράδοση του Τούρκου πιλότου που χτύπησε τον Κώστα Ηλιάκη. Στον αντίποδα και σε ανταπόδοση της τότε μεγαλοψυχίας έχουμε δυο στρατιωτικούς ομήρους.”, είπε ο αδερφός του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη, αναφερόμενος στην κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα προς τους Τούρκους. “Θα έπρεπε να είναι πάντα επίκαιρο το τηλεγράφημα του πρέσβη στα γεγονότα με το Πίρι Ρέις: οι Έλληνες δεν μπλοφάρουν.”

“Οι όμηροι να απελευθερωθούν άμεσα και παλαιότερα μηνύματα που έπιασαν τόπο να επικαιροποιηθούν”, απαίτησε ο Φίλιππος Ηλιάκης.