Έχει λόγο στις κρίσεις η «καραμανλική ΝΔ»; Η σχέση Τσίπρα-Καμμένου-Καραμανλή

Δεν υπάρχουν και πολλές αμφιβολίες ότι και οι φετεινές κρίσεις, οι πρώτες “επί Αριστεράς” θα γίνουν με κυρίαρχο κριτήριο όχι τα προσόντα των κρινομενων αλλά τις “πολιτικές ισορροπίες” . Μετά από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου πολλοί πίστεψαν ότι αυτές οι ισορροπίες θα ανατρέπονταν δραματικά. Από τις κρίσεις των Αρχηγών δεν φάνηκε κάτι τέτοιο και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τις κρίσεις που ξεκινούν στις 10 το πρωί με την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών.

Όσο κι αν ακουστεί παράδοξο η ΝΔ εξακολουθεί να έχει λόγο στις κρίσεις. Για να ακριβολογούμε όμως η “καραμανλική” πτέρυγα της ΝΔ είναι αυτή που έχει λόγο στις κρίσεις. Δεν είναι μόνο η εξαιρετική προσωπική σχέση που έχει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με τον πρώην πρωθυπουργό. Είναι και η στενή “πολιτική” σχέση που φαίνεται ότι “χτίζουν” Τσίπρας και Καραμανλής.

Γράφτηκαν πολλά, ακούστηκαν περισσότερα για τις συναντήσεις και τις επαφές τους, χωρίς τίποτα να διαψευστεί. Το “άδειασμα” Αβραμόπουλου και η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν μια ακόμη ισχυρή ένδειξη της σχέσης που οικοδομείται μεταξύ Τσίπρα και Καραμανλή.

Δεν έχουν λοιπόν άδικο οι “παλιές καραβάνες” του στρατεύματος που μέσα στο Σαββατοκύριακο επεσήμαιναν ότι οι κρίσεις που ξεκινούν θα έχουν “γαλάζια καραμανλική σφραγίδα”. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως σωστά επεσήμανε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος στην συνέντευξή του στο onalert.gr δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να “κατηγορηθεί” ότι έχει …ηγεμονία στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και όπως φάνηκε αμέσως μετά από τις εκλογές δεν είχε καμία διάθεση να την επιδιώξει κιόλας. Είναι μάλλον λογικό να αναζητά “συμβουλές” και ονόματα απ΄ αυτούς που γνωρίζουν και η “καραμανλική πτέρυγα” ασφαλώς ξέρει.

Θα φανεί πολύ σύντομα αν οι εκτιμήσεις των έμπειρων σε κρίσεις και “πολιτικών παιγνίων” αξιωματικών έχουν βάση. Από τα ονόματα που σήμερα κιόλας θα αρχίσουν να ανακοινώνονται θα προκύψει το ορθόν ή το λάθος της εκτίμησης. Αν δικαιωθούν είναι βέβαιο ότι όσοι ανώτατοι μπαινόβγαιναν τους τελευταιους μήνες στην Συγγρού, πιθανόν να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Διαβάστε ακόμη:

«Απασφάλισε» ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στο twitter – Σε ποιους γράφει «τελειώσατε»

Ας μιλήσουμε για την -πραγματική- Πορτογαλία που μας την δείχνουν ως παράδειγμα