Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην δεξίωση εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ – ΦΩΤΟ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 3 Ιουλίου όπως και κάθε χρόνο, η δεξίωση εορτασμού της εθνικής επετείου για την Ανεξαρτησία του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, 4 Ιουλίου (4 of July – Independence day).

Στην δεξίωση που παρέθεσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, παρέστη σύσσωμη η ηγεσία των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων καθώς και ο ΥπΑμ κ. Πάνος Καμμένος.

Η ηγεσία ευχήθηκε στον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt καθώς και σε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους και διπλωματικούς αξιωματούχους που παρευρέθηκαν σετην εκδήλωση.

Δείτε φωτογραφίες από την λαμπρή δεξίωση:

Ενδεικτικό των εξαιρετικών σχέσεων που έχουν καλλιεργηθεί είναι η θερμή χειραψία του ΥπΑμ κ.Πάνου Καμμένου με τον Αμερικανό Πρέσβη κ. Geoffrey Pyatt.

Θερμή χειραψία του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Αμερικανό Πρέσβη.

Αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστρατηγο Αλκιβιάδη Στεφανη. Οι στρατοί ξηράς των δύο χωρών συνεργάζονται στενά για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας.

Με τη σειρά του ο ΑΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης αποδίδει χαιρετισμό στον επιτετραμμένο των ΗΠΑ.

Όπως είναι φυσικό, από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Οι δύο στόλοι επίσης συνεργάζονται και συνασκούνται σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Τέλος, σειρά είχε ο Αρχηγος στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος.