Επιλογή – μήνυμα Αβραμόπουλου για τις κρίσεις που έγιναν! Ποιον επέλεξε για υπασπιστή του

Κίνηση – ματ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η επιλογή του νέου υπασπιστή του Πολεμικού Ναυτικού στέλνει ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις. Νέος υπασπιστής ο Αντιπλοίαρχος Αθανάσιος Κωνσταντέλλος, “δεξί χέρι” του μέχρι πρόσφατα υπαρχηγού του Στόλου Σπύρου Κονιδάρη.

Δεν περνά απαρατήρητο ότι υπήρξε συνάντηση Αβραμόπουλου – Κονιδάρη ,λίγες ημέρες μετά από την αποστρατεία του υπαρχηγού. Ο οποίος είναι σαφές ότι “πλήρωσε” την επιμονή του να λέει την άποψή του για τα πραγματικα προβλήματα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η συνάντηση Αβραμόπουλου – Κονιδάρη είχε προκαλέσει “παγωμάρα” στον Στόλο, το προσωπικό του οποίου εκτιμούσε απεριόριστα τις ικανότητες του πρώην υπαρχηγού. Η απόφαση για την αποστρατεία του -μαζί μ΄ αυτή του Βουραζέλη- προκάλεσαν πραγματικό σεισμό στο ΠΝ η έναταση του οποίου είχε κάνει τον Αβραμόπουλο να αγνοήσει τις εισηγήσεις και να δεχτεί στο γραφείο του τον Κονιδάρη.

Η επιλογή του επιτελάρχη του Κονιδάρη για την θέση του υπασπιστή του ΠΝ δεν μπορεί παρά να είναι το δεύτερο ηχηρό μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ προς “πολλές κατευθύνσεις”.