OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Επέλαση» του ΤΑΙΠΕΔ! Πουλάει ενεργά στρατόπεδα και η κυβέρνηση δεν «το ΄χει αντιληφθεί»

01/09/2014 - 00:00
Share on FacebookShare on Twitter

“Επέλαση” του ΤΑΙΠΕΔ στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων,οι οποίες παραμένουν απροστάτευτες από την κυβέρνηση ακόμη κι όταν στρατόπεδα “βγαίνουν στο σφυρί”.

Το Onalert είχε ασχοληθεί με το θέμα της “αρπαγής” στρατοπέδου καταδρομών στην Κάλαθο της Ρόδου.
Αυτό που προκύπτει από την συζήτηση που έγινε στη Βουλή είναι ότι η κυβέρνηση μέχρι το θέμα να αποκαλυφθεί από την εφημερίδα Ροδιακή είτε δεν γνώριζε το θέμα ,είτε έκανε πως δεν το γνωρίζει. Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό .

Ο Θοδωρής Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή και τα όσα αναφέρει είναι ιδιαιτέρως διαφωτιστικά για το τι συμβαίνει με το ΤΑΙΠΕΔ και τις ΕΔ:

Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί ακόμα και στρατόπεδα! Ποιος είναι ο ρόλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;

Με την υπ’ αριθμ. 234/2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα στο υπ΄ αριθμ. 1020/Β/25.4.2013 τεύχος της, μεταξύ άλλων μεταβιβάστηκε και περιήλθε χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ) κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή μεταξύ άλλων και το με αύξοντα αριθμό 43 και ΑΒΚ 1767 ακίνητο έκτασης 231.450 τ.μ., που κείται στη θέση Κάλαθος Λίνδου, στη Ρόδο.

Την απόφαση αυτή, όπως προκύπτει από το προαναφερόμενο ΦΕΚ, υπογράφουν οι τότε Υπουργοί Οικονομικών κ. Ιω. Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκης, Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευ. Λιβιεράτος και Τουρισμού κ. Ό. Κεφαλογιάννη.

Μέχρι την 22.5.2014, οπότε η εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική» ανέδειξε έγγραφο του 4ου Επιτελικού Γραφείου της 95 ΑΔΤΕ προς την ΑΣΔΕΝ και το ΓΕΣ, που αναφερόταν στην παραχώρηση του ακινήτου στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν είχε γίνει γνωστή καμία αντίδραση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας !!

Στις 5.8.2014, κατά την συζήτηση στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις» και ειδικά επί του άρθρου 13 παρ.2 του Σχεδίου Νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νησιών Θοδωρή Δρίτσα είχε επισημάνει ότι ειδικά για την περίπτωση δικαιοπραξιών σε παραμεθόριες περιοχές «η μεταβίβαση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ και η προκήρυξη της εκποίησής της, η αξιολόγηση των προσφορών και η ανάδειξη του αναδόχου γίνονται χωρίς να ερωτηθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Και όταν θα έχει τελειώσει η διαδικασία, τότε θα ερωτηθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μα, καλά δεν θα γεννηθούν τεράστια ζητήματα και δεν θα ασκηθούν μεγάλες πιέσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εάν έχει εγκριθεί και εάν έχει δοθεί σε έναν υποτιθέμενο επενδυτή μια τέτοια έκταση και έχει τελειώσει η διαγωνιστική διαδικασία με ό,τι θα σημαίνει αυτό στη συνέχεια;»

Δεν πέρασαν παρά μόνο τρεις (3) ημέρες και από την Φ.900α/169/13996/8.8.2014 απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου σε σχετική Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προκύπτει ότι πράγματι μέχρι το προαναφερόμενο δημοσίευμα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν είχε αντιληφθεί ότι τελικά το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί ακόμα και ενεργά στρατόπεδα που βρίσκονται στην παραμεθόριο εν αγνοία και των ίδιων των Διοικητών τους (!), ενώ σύμφωνα με την ρύθμιση του προαναφερόμενου Σχεδίου Νόμου, η οποία τελικά υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έγινε Νόμος με αριθμό 4281/2014 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έρχεται κυριολεκτικά προ τετελεσμένου και μάλιστα αναδρομικά και καλείται με το άρθρο 13 παρ. 2 του συγκεκριμένου Νόμου να συναινέσει στην εκποίηση σε τρίτους, αφού η έκταση έχει ήδη μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ εν αγνοία του!

Τα παραπάνω γεννούν εύλογες ανησυχίες για τον τρόπο και τα κριτήρια με τα οποία η Κυβέρνηση διαχειρίζεται γενικώς τη δημόσια περιουσία και ειδικότερα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ καθίσταται σαφές ότι ακόμα και ενεργά στρατόπεδα είναι τελικά πιθανόν να βρεθούν σε χέρια ιδιωτών, χωρίς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να το έχει αντιληφθεί. Η μνημονιακή λαίλαπα κατά του δημοσίου πλούτου με αυτή την Κυβέρνηση δεν ανακόπτεται ούτε όταν πρόκειται για την Εθνική Άμυνα !

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας
1. Προτίθεται να ζητήσει την άμεση ανάκληση της με αριθμό 234/2013 απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων;
2. Εγγυάται ότι δεν υπάρχουν και άλλα ακίνητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα οποία να έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ;
3. Σε ποιες θεσμικές πρωτοβουλίες (πέραν της αποστολής επιστολών) προτίθεται να προβεί για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα;
4. Με ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να προστατέψει την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων από την μνημονιακή λαίλαπα κατά του δημόσιου πλούτου;
5. Προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών των τότε μελών της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων κ.κ. Ιω. Στουρνάρα, Κ. Χατζηδάκη, Κ. Αρβανιτόπουλου, Ευ. Λιβιεράτου και Ό. Κεφαλογιάννη;

Διαβάστε ακόμη:

Το ΤΑΙΠΕΔ κάνει έξωση σε Καταδρομείς της Ρόδου! Παίρνει το στρατόπεδό τους!


Στα «νύχια» του ΤΑΙΠΕΔ η ακίνητη περιουσία των ταμείων στρατιωτικών – Αυτός είναι ο στόχος

Έλληνας του ΤΑΙΠΕΔ ζήταγε επίμονα να κλείσουν τα ΕΑΣ – Τι δήλωσε ο πρόεδρος των ΕΑΣ

Tags: ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΤΑΙΠΕΔ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Συρία: Έξαλλος με το Ισλαμικό Κράτος ο Τραμπ – Υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο Αμερικανών σγτρατιωτών

Το ΥΠΕΘΑ απαντά στις επικρίσεις: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη των ΕΔ με το νέο μισθολόγιο – Αναλυτικά παραδείγματα

Γερμανία: Σύλληψη 5 υπόπτων για τον σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας

ΗΠΑ: Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από τα πυρά ενόπλου στο πανεπιστήμιο Μπράουν

F-16 Block 50: Έγκριση από τη Βουλή και αγώνας δρόμου για να «κουμπώσει» το πρόγραμμα στην αναβάθμιση των Viper

Top News

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ουδέποτε του ζητήθηκε να επιδείξει άδεια οδήγησης που νομίμως κατέχει» - Η ανακοίνωση του δικηγόρου του

Η Μαύρη Λίστα των Όσκαρ: Από Γουίλ Σμιθ και Ρίτσαρντ Γκιρ μέχρι Μπιλ Κόσμπι και Χάρβεϊ Γουάινστιν - Όλοι όσοι έχουν αποκλειστεί από την τελετή

Ο Σπύρος Μαρτίκας απαντά στα αρνητικά σχόλια για τις AI φωτογραφίες με τον Παντελή Παντελίδη: «Τι σκοπό να έχω; Δημοσιότητα; Έχω»

Εορταστικό ωράριο 2025: Ανοιχτά σήμερα τα μαγαζιά - Τι ώρα κλείνουν

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert