OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Η «καταιγίδα» των μέτρων έρχεται. Τι ανησυχεί τη κυβέρνηση και πως «μπλέκουν» τις ΕΔ

10/10/2012 - 06:01
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ανγκέλα Μέρκελ έφυγε, η ανακοίνωση και η επιβολή  των νέων μέτρων έρχεται. Η αντίστροφη μέτρηση για να ακούσουμε και επισήμως τι μας περιμένει από τη νέα “καταγίδα” μέτρων έχει αρχίσει και το ερώτημα είναι ποιες θα είναι οι αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν και πόσο έντονες θα είναι.

Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι ανησυχεί και αυτό φάνηκε και από την απόφασή της να αποκλείσει σχεδόν όλη τη πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ. Αυτή η απόφαση δεν είναι η μόνη ένδειξη της κυβερνητικής αγωνίας για τη διαχείριση του αρνητικού κλίματος και των αντιδράσεων που ενδεχομένως θα προκύψουν από τα νέα εξοντωτικά μέτρα.

Η κυβερνητική νευρικότητα είναι εμφανής και από την επιλογή της σκληρής στάσης που έχει επιλέξει να τηρήσει στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε αντίδρασης ξεπερνά κατά τη κρίση της τα όρια. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε την εισβολή στο ΥΕΘΑ και την κατάληψη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ είναι ενδεικτικός. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι ότι το κράτος δεν πρόκειται να αδρανήσει σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Το κακό είναι ότι αυτό το σχέδιο εφαρμόζεται με εμφανές έλλειμμα ψυχραιμίας, που απειλεί πλέον και τον ευαίσθητο χώρο των ΕΔ. Η επίδειξη “πυγμής και αποφασιστικότητας” εκδηλώνεται πρωτίστως μέσω ΕΔ τα τελευταία 24ωρα και πιθανότατα θα εκδηλωθεί και εντός του στρατεύματος σύντομα.

Η μετατροπή του ΥΕΘΑ σε “απόρθητο οχυρό” , με στρατιώτες να φυλάνε σκοπιές “εφ΄ όπλου λόγχη” μαζί με Ειδικές Δυνάμεις, η παρουσία τεθωρακισμένων στις πύλες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και η άνευ λόγου και αιτίας ενεργοποιηση των στρατιωτικών κατασταλτικών ομάδων διαδηλωτών, δημιουργούν μια εικόνα που είναι πολύ μακρυά από την εικόνα που οι Έλληνες πολίτες έχουν διαμορφώσει για τις ΕΔ. Άλλο η αποτελεσματική φρούρηση του ΥΕΘΑ που επιβάλλεται κι άλλο η προβολή ενός “σιδηρόφρακτου” στρατιωτικού μηχανισμού που “απειλεί” με μια δρασκελιά να περάσει τη πύλη του ΥΕΘΑ από μέσα προς τα έξω.

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ένας διερμηνέας σκοτώθηκαν σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα

Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκαν 123 κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένου και του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλές Μπιαλιάτσκ

Ισραήλ: Εξουδετέρωσε το Νο 2 της Χαμάς στη Γάζα – Βίντεο ντοκουμέντο

Συρία: Αμερικανικό και συριακό στρατιωτικό κομβόι δέχθηκε επίθεση

Δραματικοί τόνοι από τον Μερτς: «Παρήλθε η εποχή της Pax Americana – Αν πέσει η Ουκρανί, στο στόχαστρο της Ρωσίας θα μπει η ΕΕ»

Ζαπορίζια: Χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έμεινε προσωρινά ο πυρηνικός σταθμός

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

«Ξέσπασε» στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές η Ρωσία εκτοξεύοντας εκατοντάδες drones και Kinzhal

Top News

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Νιώθω τυχερή που θα γιορτάσω τα πρώτα μου Χριστούγεννα στην Αθήνα»

Γιώργος Καπουτζίδης: H αναφορά στην Έλενα Παπαρίζου και η άφιξη του Κωστή Μαραβέγια στο «Τhe Voice»

Disney: «Φωτιά» στα social media με το φιλοπαλαιστινιακό καρπουζάκι σε διαφήμιση για τα Χριστούγεννα

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν «φυτευτά» άτομα, δε σημαίνει ότι είναι ανίκανοι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert