Ένα παιδί – πολεμιστής μιλά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε άπταιστα ελληνικά

Το βλέμμα του εκπέμπει μια “ωριμότητα” που δεν “συμβαδίζει” με τα 17 του χρόνια. Εξέπληξε ευχάριστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με τα εξαιρετικά ελληνικά του! Πολύ καλύτερα από πολλά Ελληνόπουλα που έχουν ξεχάσει να τα μιλάνε. Ο νεαρός από το Σουδάν έχει τη δική του ιστορία. Ευτυχώς βρήκε στέγη στον Ξενώνα Υποδοχής και Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων της Μ.Κ.Ο. Αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκεί είναι ασφαλής από τα “τάγματα εφόδου” που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας “ξεβρωμίζοντας την πόλη” από όσους έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος. Κι ας μιλάνε τα θύματα σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα ελληνικά από τους θύτες.

Ο νεαρός Σουδανός ήταν ένα παιδί του πολέμου. Όταν ήταν 11 χρονών ήταν θύμα παιδομαζώματος από ένοπλους. Μέχρι τα 16 του πολεμούσε. Δεν άντεξε και βρέθηκε με κάποιο καραβάνι λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Μέσα σ΄ ένα χρόνο έχει εκπλήξει τους πάντες στην ΜΚΟ Αποστολή με την πρόοδό του στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Είναι αριστούχος μαθητής με μεγάλη θέληση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ Αποστολής Κωστή Δήμτσα με μία ομάδα παιδιών από διάφορες χώρες. Και όπως είπε ο κ.Δήμτσας “η κίνηση αυτή του Προέδρου είχε ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα αφού τόνισε στον μεγαλύτερο βαθμό πως η Πολιτεία δεν ανέχεται τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Η Εκκλησία από την πλευρά της που στηρίζει έμπρακτα αυτά τα παιδιά τα περισσότερα από τα οποία δεν είναι καν Χριστιανοί δείχνει το δρόμο για την αλληλοκατανόηση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ dogma.gr