Ελπίζοντας στην αμερικανική βοήθεια – Τι είπε ο Καμμένος από τη Νέα Υόρκη

Σε ενάμιση μήνα τα σπουδαία στις ΗΠΑ, όταν ο Πάνος Καμμένος θα επιστρέψει για να συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του Άστον Κάρτερ. Ο Π.Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου επεσήμανε ότι :

“Το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδος και το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έχουν μία άριστη συνεργασία και σχέση. Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει ώστε να καλύψουμε κάποιες ανάγκες που έχουμε αυτή τη στιγμή, σε ανταλλακτικά, σε πυρομαχικά, αλλά και με τη δωρεάν βοήθεια την οποία μας δίνουν οι Αμερικανοί μπορούμε να βελτιώσουμε τα υφιστάμενα μέσα τα οποία έχουμε.
 

Νομίζω ότι πλέον ο ρόλος της Ελλάδος στο νότιο μέρος του ΝΑΤΟ, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και μετά την ενδυνάμωση των φονταμενταλιστών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική είναι πάρα πολύ σημαντικός. Έχει ιδιαίτερη σημασία η Ελλάδα να ενισχυθεί, να είναι ένας παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή”.

Ο ΥΕΘΑ παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.