ΥΕΘΑ: Στην Κρήτη ο Ευάγγελος Αποστολάκης για συντονισμό επιχειρήσεων των ΕΔ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, καθώς μετέβη στην Κρήτη προκειμένου
να συντονίσει επί του πεδίου σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς τις προσπάθειες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν έπειτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, οι Έλληνες ΕΔ αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά την επιχειρησιακή ετοιμότητά του ώστε να συνδράμουν όποτε προκύπτει έκτακτη ανάγκη μέσω παροχής προσωπικού και μέσων ώστε να διευκολύνουν και να υποστηρίξουν το κοινωνικό σύνολο και αυτή την φορά ο ίδιος ο ΥΕΘΑ μετέβη στην Κρήτη ώστε να παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες αυτές.

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, μετέβη στην Κρήτη, στο πλαίσιο του συντονισμού με τους αρμόδιους φορείς, της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων (με προσωπικό και μέσα), στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

Υπενθυμίζεται πως με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν για ακόμη μια φορά το παρών δίπλα στους συμπολίτες μας που υπέστησαν τη μανία της φύσης και βρέθηκαν να μετρούν ανυπολόγιστες ζημιές.

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, οι Ένοπλες Δυνάμεις, και μετά εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, διέθεσαν προσωπικό και μέσα για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία «Ωκεανίς» η οποία χτύπησε με ιδιαίτερο μένος την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, μεταφέρονται στα Χανιά, με δρομολόγιο ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, δύο (2) συλλογές γεφυρών τύπου Belley με συνοδά οχήματα και τεχνικό προσωπικό, ενώ διατηρείται ετοιμότητα αποστολής δύο (2) επιπλέον συλλογών γεφυρών ομοίου τύπου.