YΠΕΘΑ: Στη μια το «ποδαρικό» Κικίλια στον Αποστολάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, o Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης θα έχει συνάντηση με τον τομεάρχη σε θέματα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη 1 το μεσημέρι.

Και οι δύο άνδρες έδωσαν το παρών στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που έλαβε τέλος χθες, ενώ τοποθετήθηκαν στις ομιλίες σχετικά με ζητήματα ασφάλειας, αλλά και την στρατηγική πορεία της χώρας, μετά και την εφαμορφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Από την μια, ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο «στρατηγικό στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για εμβάνθυνση της συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που θα καταστήσουν την Ελλάδα, σε κύριο στρατιωτικό και διπλωματικό εταίρο της γείτονος».

Από την άλλη, ο τομεάρχης της ΝΔ σε θέματα Άμυνας, Βασίλης Κικίλιας, άφησε αιχμές για την κατάσταση που επικρατεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει απαίτηση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να περάσει στον 21ο αιώνα».

Σε ότι αφορά στην ατζέντα της συνάντησης, κατά πληροφορίες, θα περιλαμβάνει όλη την γκάμα των θεμάτων που αφορούν στην Εθνική Άμυνα. Στην προμετωπίδα τους θα βρεθούν και οι τελευταίες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, για τις οποίες ασκήθηκε έντονη κριτική από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι σαφές ότι ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας,  θα ζητήσει να ενημερωθεί και για το σκέλος της στρατωτικής συνεργασίας με την βόρεια γείτονα, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την επικύρωση του Πρωτοκόλλου Ένταξης στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον ο κ. Κικίλιας θα αναζητήσει περαιτέρω στοιχεία για τα ζέοντα ζητήματα που άπτονται των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.