ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Ποιοι ράβουν στολές και κοστούμια αναμένοντας το εκλογικό αποτέλεσμα;

Κάποιοι “ράβουν” στολές και υπουργικά κοστούμια τα οποία όμως θα φορέσουν μόνο αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ευνοϊκό για τους υπολογισμούς,τις κινήσεις και τα “παιχνίδια” τους.

Να αναφερθούμε πρώτα στις “στολές”. Υπάρχει ομάδα αποστράτων που σε περίπτωση νίκης της ΝΔ και σχηματισμού κυβέρνησης πιστεύει βάσιμα ότι θα ξαναφορέσει στολή και γαλόνια! Ποιος ή ποιοι έχουν δώσει τέτοιες διαβεβαιώσεις παραμένει ασαφές. Ίσως η ανεξήγητη επίθεση Μεϊμαράκη στον νέο Α/ΓΕΕΘΑ να έχει δώσει την εντύπωση ότι θα υπάρξουν…επαναφορές. Δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι η ΝΔ θα κάνει τέτοιο λάθος. Ακόμη κι αν φθάσουμε στο ακραίο σενάριο αλλαγών στην ηγεσία, σε περίπτωση νίκης του Μεϊμαράκη, έχουν εν ενεργεία Αρχηγό υπ όψιν τους στη ΝΔ. Συνεπώς τσάμπα…τα “ραφτικά” για τις στολές. Αν βεβαια δεν προκύψει νίκη ΝΔ στις εκλογές θα υπάρξουν άλλου είδους περιπέτειες σ΄ αυτούς τους κύκλους αποστράτων.

Όσο για τα υπουργικά κοστούμια; Πρώτα απ΄ όλα ο Πάνος Καμμένος περιμένει ότι σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ μπουν στη Βουλή , θα επιστρέψει στο ΥΠΕΘΑ. Άλλο σενάριο αναφέρει ότι μπει δεν μπει αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση θα δώσει το ΥΠΕΘΑ στον Καμμένο. Διατηρούμε επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα τηρηρθούν τα συμφωνηθέντα.

Σε περίπτωση νικης ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πιθανή έως βέβαιη είναι η επιστροφή του Δημήτρη Βίτσα στο ΥΠΕΘΑ. Και θα είναι μάλλον αναβαθμισμένος. Αν το σενάριο Καμμένου δεν επικρατήσει, ο Βίτσας έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι ο επόμενος ΥΕΘΑ.

Το ερώτημα είναι ποιοι θα τον πλαισιώσουν ως ΑΝΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ. Οι πιθανότητες επιστροφής του Νίκου Τόσκα δεν είναι πολλές εκτός αν υπάρξουν πιέσεις απο το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά.

Αν επικρατήσει η ΝΔ; Πολλοί οι μνηστήρες και συχνά σε περιόδους “γαλάζιας διακυβέρνησης” έχουν ακουστεί. Δένδιας,Μπακογιάννη, πάντα “παίζουν” ως ονόματα, αλλά το ποιος θα καθήσει στην καρέκλα του ΥΕΘΑ θα κριθεί κυρίως από τις εσωκομματικές ισορροπίες, σ΄ ένα κόμμα που μην ξεχάμε έχει “προσωρινό” πρόεδρο.