Διευκρινήσεις για τα υποβρύχια ζητά ο Καμμένος

Διευκρινίσεις ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, επικαλούμενος δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα προσφεύγει σε διεθνή διαιτησία για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Κατά το δημοσίευμα της Telegraph του περασμένου Ιουνίου, η Ελλάδα προσφεύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο ενάντια στις εταιρείες ThyssenKrupp Marine Systems και Abu Dhabi Mar και αξιώνοντας αποζημίωση 7 δισ. ευρώ, με τον ισχυρισμό ότι η καθυστερημένη παράδοση των τεσσάρων υποβρυχίων, υποβάθμισε τη διεθνή θέση τής χώρας και υπονόμευσε τη θέση της στο ΝΑΤΟ.

Στην ερώτησή του προς τον Δημ. Αβραμόπουλο, ο κ. Καμμένος ζητάει να μάθει, ποιος ελληνικός φορέας συνέταξε την απαίτηση και πότε, ποια κόμματα γνώριζαν τη διαδικασία της προσφυγής, γιατί δεν ενημερώθηκε η Βουλή, πού θα εγγραφούν οι αποζημιώσεις μετά την ενδεχόμενη καταβολή τους και εάν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα παραληφθούν όλα τα υποβρύχια. Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζητάει επίσης την κατάθεση αντιγράφου της ελληνικής απαίτησης, καθώς και την αλληλογραφία με το γερμανικό κράτος και τις εταιρείες, που ενδεχομένως προηγήθηκε της προσφυγής στο Δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη:

Ένας Αβατάγγελος καθόλου «άγγελος» και οι μίζες των Γερμανών

Τα «φυλακισμένα» υποβρύχια εντάχθηκαν στο Στόλο – Έγγραφο Αβραμόπουλου


Υποβρύχια – Ναυπηγεία: Ένα αιχμηρό άρθρο για το «στημένο» πολιτικό παιχνίδι που παίζεται