OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Διαταγή για την ασφάλεια του προσωπικού από τον Παναγιωτόπουλο

02/04/2013 - 11:32
Share on FacebookShare on Twitter
Μετά τις πρόσφατες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα των Διοικήσεων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, με επείγουσα διαταγή του, καλεί τους Διοικητές να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των κανόνων ασφαλείας του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού και να εποπτεύσουν προσωπικά την, κατά γράμμα, εφαρμογή των ακολούθων:

α. Συνεχή υποστήριξη των στρατευσίμων σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας, οικογενειακών και προσωπικών προβλημάτων.

β. Ενδελεχή έρευνα κάθε καταγγελίας, που αφορά σε τυχόν προβλήματα που αναφέρονται από Μονάδα σε Μονάδα ή σε Ανεξάρτητη Υπομονάδα.

γ. Συνεχή έλεγχο των υπηρεσιών του προσωπικού και των βαρδιών, ώστε να υπάρχει ορθολογική και δίκαιη κατανομή αυτών.

δ. Επιβολή ποινών εκεί που χρειάζεται, με αίσθημα δικαιοσύνης, αλλά και με απαρέγκλιτη τήρηση των ισχυόντων κανονισμών. Πνεύμα επιείκειας και κατανόησης, εκεί που κρίνεται απαραίτητο.

ε. Συνεχή μέριμνα για την ποιότητα του συσσιτίου και γενικότερα της διατροφής καθώς και τη διευθέτηση-συντήρηση ζητημάτων που αφορούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τις υποδομές (θάλαμοι, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ.).

στ. Συνεχή μέριμνα για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, που αφορούν στην καθημερινή διαβίωση των στρατευσίμων.

ζ. Επαναλαμβανόμενες συνεχείς προσωπικές συνεντεύξεις (ουσιαστικές και όχι τυπικές) για το σύνολο του προσωπικού, για την ανάδειξη των ουσιαστικών προβλημάτων.

η. Συνεχή επαφή και ενημέρωση των οικογενειών των στρατευσίμων για τα ανακύπτοντα προβλήματα που παρουσιάζονται (υγείας, συμπεριφοράς κ.α.).

θ. Επιβράβευση του προσωπικού, όπου απαιτείται, για ανύψωση του ηθικού του και παραδειγματισμό προς μίμηση.

ι. Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για στρατευσίμους με παιδιά και στρατευσίμους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, καθώς και για στρατευσίμους που δεν έχουν στη ζωή έναν από τους δύο ή και τους δύο γονείς.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη συγκεκριμένη διαταγή του υπογραμμίζει με έμφαση, ότι όλοι οι Διοικούντες -ακριβώς επειδή η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλον τον Ελληνικό Λαό- οφείλουν να ασκούν τη διοίκηση και να συμπεριφέρονται προς τους υφισταμένους τους και ιδιαίτερα προς τους στρατευσίμους με πνεύμα που να συνδυάζει την αποτελεσματικότητα, την πειθαρχία και τη διακλαδικότητα με τη φροντίδα, την προσοχή και τον σεβασμό προς τον ανθρώπινο παράγοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βόμβες» Γκίνη: «Προβληματίζει ο τρόπος που προσεγγίζουν την ασφάλεια της χώρας οι αρμόδιοι»

 
Γυναίκα επικεφαλής της ασφάλειας Ομπάμα

Tags: ΑΣΦΑΛΕΙΑΔΙΑΤΑΓΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert