Σημειώνεται, ότι μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων του νέου Διεθνούς Αεροδρόμιου της Ντόχα, έχει κατασκευαστεί από Ελληνική εταιρεία.
Αφού περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια βρίσκομαι εδώ, σε ένα πολύ μεγάλο έργο, στο νέο αεροδρόμιο του Κατάρ, στην Ντόχα, το οποίο έχουν σχεδιάσει Έλληνες και μάλιστα έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες του.
Όλα αυτά που βλέπετε εδώ, είναι από Ελληνικά χέρια και αυτό μας κάνει πολλαπλά υπερήφανους για την τεχνογνωσία τους, για την επιστημοσύνη τους, για τις τεχνικές τους δυνατότητες και ικανότητες, για το γεγονός ότι μπορούν οι Έλληνες να στέκονται ανταγωνιστικά, να κάνουν έργα σημαντικά, να αφήνουν εξαιρετικό όνομα σε μια χώρα, όπως το Κατάρ, όπου ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και από τις τέσσερις άκρες της γης.
Θέλω ειλικρινά να συγχαρώ, από το πρώτο στέλεχος της κάθε εταιρείας που είναι εδώ, μέχρι τον πλέον νέο και χαμηλό στην ιεραρχία της εταιρείας, εργαζόμενο. Να τους συγχαρώ όλους και να τους σφίξω το χέρι, γιατί κάνουν σπουδαία πράγματα, γιατί αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας και να δεσμευθούμε, ότι θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε».
Νωρίτερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ντόχα, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, Ταξίαρχο Mubarak Mohammed Al Kumait Al Khayarin καθώς και με επιτελείς και συζήτησαν θέματα αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Σχετικά με την συνεργασία Ελλάδας/Κατάρ στον τομέα των Ενοπλων Δυνάμεων ο κ. Παναγιωτόπουλος, δήλωσε οτι –
«Η απόφασή μας είναι δεδομένη. Είναι απόφαση και των δύο πλευρών, να προχωρήσουμε σε πολύ πιο στενές σχέσεις συνεργασίας μεταξύ και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελλάδος και του Κατάρ.
Εδώ, στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, στην Ντόχα, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε με την ηγεσία και τους επιτελείς ενδιαφέρουσες απόψεις, για το πώς η συνεργασία μας μπορεί να προχωρήσει ακόμα περισσότερο.
Αποφασίσαμε να στείλουμε εδώ εκπαιδευτές, οι οποίοι θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν ακόμα περισσότερο τους πιλότους των πολεμικών αεροσκαφών του Κατάρ και να δεχτούμε στις δικές μας Στρατιωτικές Ακαδημίες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Κατάρ, που θέλουν ακριβώς να αναβαθμίσουν την εκπαίδευσή τους στα σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη».