Δένδιας: Συνάντηση ΥΕΘΑ με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου

Με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, αντιστράτηγο Ahmed Fathi Ibrahim Khalifa, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δημητρίου Χούπη.

«Συζητήσαμε για τη στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου στον τομέα της Άμυνας, ενόψει της επίσκεψής μου στο Κάιρο. Συζητήσαμε επίσης για την πολυεθνική διακλαδική άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 13, με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του, όπως και για τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή» αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Δένδιας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Α/ΓΕΕΔ της Αιγύπτου έγινε δεκτός και από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Η μεγάλη αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 13» είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη, με τη συμμετοχή δυνάμεων από Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου πρόκειται να παραστεί στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day, DVDay) της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, στην Κρήτη.

Δείτε την ανάρτηση του ΥΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ:

Φωτογαφία Χ, Νίκος Δένδιας