«Μπουρλότο» έβαλε η Γεννηματά στην υπόθεση της καταστροφής πυρομαχικών

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στον Στρατό και όχι μόνο, η χθεσινή τοποθέτηση του επιτελείου της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά σύμφωνα με την οποία ”η ΕΔΕ, η οποία είχε ζητηθεί από την ίδια , σχετικά με το ζήτημα της καταστροφής πυρομαχικών του ΓΕΣ, δεν τέθηκε προσωρινά στο αρχείο όπως ήταν η αρχική εισήγηση του ΓΕΣ  και ότι προτίθεται να  διαβιβάσει τον όλο φάκελο  για ποινική αξιολόγηση από το Στρατοδικείο Αθηνών αφού θα επανυποβληθεί για μετά από διερεύνηση των ζητημάτων τα οποία δεν διερευνήθηκαν και είχαν εκτεθεί σε σχετικό δημοσίευμα του Onalert.

Oι περισσότεροι στρατιωτικοί επικροτούν την παρέμβαση της ΑΝΥΕΘΑ για να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση η οποία χρονολογείται από το 2010 . Απο την άλλη προκαλεί εκνευρισμό και αντιδράσεις σε όσους έχουν εμπλακεί με την υπόθεση και την έρευνά της ,εν ενεργεία και απόστρατους.

Ενισχυτικά σε όλα τα παραπάνω  παρουσιάσθηκε στην Ιεραρχία του ΓΕΣ  και η έκθεση της Διεύθυνσης Ελεγκτικού για το υπόψη θέμα,  που προέρχεται από τις επιθεωρήσεις των Αξιωματικών Οικονομικού Ελέγχου οι οποίοι διενήργησαν ελέγχους στις Μονάδες όπου έγινε η καταστροφή πυρομαχικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες   διαπιστώνουν λογιστικές εκρεμότητες και οικονομικά υπευθύνους. Η Διεύθυνση  Ελεγκτικού εισηγείται την διαβίβαση και αυτής της έκθεσης στην Εισαγγελία .