Αβραμόπουλος σε Λήμνο – Αη Στράτη με «μηδενική τουρκική δραστηριότητα» – ΦΩΤΟ

Λήμνο και Αη Στράτη επισκέφθηκε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ , ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΑΤΑ, τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ,  και τους Διευθυντές του Πολιτικού του Στρατιωτικού του Γραφείου. Πιο αναβαθμισμένη επίσκεψη δεν θα μπορούσε να κάνει σε δυο νησιά με μεγάλη σημασία. Οι Τούρκοι είχαν μηδενική δραστηριότητα και κάποιοι ανόητοι δήθεν «υπερπατριώτες»  στην Αθήνα που κατά δήλωσή τους είναι «δημοσιογράφοι» φαντάστηκαν και έβαλαν τον Τούρκο Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων να δηλώνει ότι «κάποια νησιά στο Αιγαίο θα αλλάξουν ιδιοκτησία». Και τέτοια δήλωση ποτέ δεν υπήρξε.

Ο Αβραμόπουλος είχε πλήρη ενημέρωση για όλες τις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων επιθεώρησε τμήματα άμεσης επέμβασης Πεζικού, Πυροβολικού, Διαβιβάσεων,μίλησε στο προσωπικό της ταξιαρχίας επισημαίνοντας ότι θα γίνει προσπάθεια για οικονομική ανακούφιση του προσωπικού .

 

Στον Άγιο Ευστράτιο έριξε από ελικόπτερο σε αιώρηση στεφάνι στο σημείο που σκοτώθηκε ο Υποσμηναγός Σιαλμάς.  Επισκέφθηκε το Φυλάκιο της ΔΑΝ Αγίου Ευστρατίου, συνομίλησε με τους οπλίτες και … μοίρασε άδειες. Επισκέφθηκε το μουσείο Δημοκρατίας για το μήνυμα σ΄ όσους …κατέθεσαν γαλόνια στη ΧΑ.

Διαβάστε ακόμη:


Τι προκάλεσε τις αερομαχίες στο Αιγαίο: Ο Αμερικανός Αεροπορικός Ακόλουθος στη Λήμνο