Αβραμόπουλος: «Στην Ουκρανία διακυβεύεται η παγκόσμια σταθερότητα»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε την Ελληνική Προεδρία στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συμμετείχε και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ), που πραγματοποιήθηκαν στο Λουξεμβούργο.
 
Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε για την Ουκρανία:

Από πλευράς μας, έγινε σαφές ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες, πρέπει να κυριαρχήσει η διπλωματία και να βρεθεί πολιτική λύση, γιατί στην Ουκρανία δεν διακυβεύεται μόνο η ειρηνική διευθέτηση μιας περιφερειακής κρίσης, αλλά και η παγκόσμια σταθερότητα. Πιστεύω ότι τώρα είναι πάλι η ώρα να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας στην αξία της αμοιβαίας κατανόησης και συνεννόησης.
 
Είναι πολύ σημαντικό να αφήσουμε ανοικτούς τους διαύλους διπλωματικού και πολιτικού διαλόγου, γιατί χρειαζόμαστε μία συναινετική πρακτική λύση. Το βασικό για μας αυτήν την ώρα είναι η αποκλιμάκωση.
 
Ελπίζουμε και ευχόμαστε η συνάντηση της Μεγάλης Πέμπτης στη Γενεύη ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ουκρανία και την Ρωσία να είναι επιτυχής και να δώσει απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση της κρίσης.
 
Ο κοινός στόχος πρέπει να είναι μια ελεύθερη, δημοκρατική και αδιαίρετη Ουκρανία, που θα ενώνει στην πράξη τον Ευρωατλαντικό χώρο με τη Ρωσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως και πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα από την ουκρανική κρίση – Χάρτες ανάλυση

«Η Ελλάδα εξελίσσεται σε αναγκαίο γεωστρατηγικό στήριγμα της Ρωσίας» – Ανάλυση