Αυτό είναι το σχέδιο του Μαξίμου για να «σωθούν» Καμμένος, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων

 Τις επόμενες εβδομάδες έρχεται η τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής. Ρίχνει… σανίδα σωτηρίας σε ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων το Μαξίμου. Τι συζητήθηκε χθες στον πρωινό καφέ στο Μαξίμου. Τα κόμματα που έχασαν βουλευτές θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως σήμερα. Τι θα γίνει με τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση η τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής μέσα στον οποία θα περιλαμβάνονται οι αλλαγές που αφορούν την πολιτική επιβίωση των μικρότερων κομμάτων όταν απωλέσουν τον μαγικό αριθμό των πέντε βουλευτών αλλά και το πώς θα προσμετρώνται οι ανεξάρτητοι βουλευτές στις ψηφοφορίες.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος ήδη έχει απωλέσει τα προνόμια της Κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και τον Πάνο Καμμένο ο οποίος μετά την σημερινή παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου κινδυνεύει να γίνει από αρχηγός κόμματος απλός βουλευτής. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης καθώς ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός κόμματος.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές τους οποίους αφορά το δεύτερο σκέλος των αλλαγών είναι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Τέρενς Κουίκ.
.
Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr