“Η αλλαγή στην κορυφή της ιεραρχίας έχει προσγραμματιστεί να γίνει το πενθήμερο μεταξύ 30 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου”. Αυτό ανέφερε στο Onalert.gr πηγή του ΥΠΕΘΑ στην οποία τέθηκε το ερώτημα αν υπάρχει προγραμματισμός για κρίσεις Αρχηγών. Αν πράγματι το σενάριο αυτό ισχύσει, ενισχύει κατά κάποιο τρόπο και τα σενάρια περί εκλογών σύντομα ,ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ο πρωθυπουργός πράγματι θέλει να προχωρήσει σε εκλογές, οι κρίσεις των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων δεν μπορούν να μείνουν σε εκκρεμότητα και θα πρέπει να γίνουν πριν από την προκήρυξή τους.
Αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα θέσουν θέμα παγώματος των κρίσεων για μετά από τις εκλογές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως υπάρχει πρόβλημα ,αφού ο Α/ΓΕΕΘΑ θα πρέπει να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και τη νέα του θέση ,αυτή του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Εκτός αν ζήσουμε και την διοίκηση των ΕΔ …εξ αποστάσεως.
Επειδή στην Ελλάδα οι κρίσεις σχεδόν ποτέ δεν στηρίχθηκαν στην λογική οι επιφυλάξεις που διατηρούμε για το τι τελικά θα γινει είναι δεδομένες. Οι πρώτες κρίσεις που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενισχύουν την καχυποψία ακόμη και των πιο καλοπροαίρετων.