Απαχθέντες μητροπολίτες στη Συρία – Τι πληροφορίες έχει το ΥΠΕΞ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Χρυσής Αυγής, με θέμα: «Η κατάσταση στη Συρία», αναφέρθηκε στην απαγωγή των δύο μητροπολιτών είπε ότι

“το θέμα βρίσκεται εν εξελίξει και απαιτεί λεπτούς, εμπιστευτικούς χειρισμούς. Το δίκτυο του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών ενεργοποιήθηκε άμεσα και ήρθε σε επαφή με αντίστοιχες μονάδες κρατών-μελών για ανταλλαγή πληροφοριών και συλλογή στοιχείων που είναι απαραίτητα γι’ αυτή την υπόθεση. Επίσης, βρίσκεται σε επαφή σε καθημερινή βάση με την Πρεσβεία μας στο Λίβανο, το Πατριαρχείο Αντιοχείας και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, καθώς και με πρεσβείες κρατών-μελών εδώ, οι οποίες ενδεχομένως μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτή την υπόθεση της απαγωγής.

Δεδομένου ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει λήξει, η χρήση της ροής των πληροφοριών γίνεται με προσοχή και φειδώ έχοντας ως γνώμονα τη διασφάλιση της ζωής των απαχθέντων. Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή δεν μας επιτρέπει την υιοθέτηση κανενός από τα σενάρια. Θυμάστε τι έγινε την επομένη της απαγωγής με την πληροφορία περί απελευθερώσεων των δύο Μητροπολιτών. Ως σήμερα καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της απαγωγής”.