OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ανασχηματισμός: Στις 13.30 ανακοινώνονται οι αλλαγές στην κυβέρνηση

15/02/2019 - 13:05
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος θα ανακοινώσει τον ανασχηματισμό. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 13.30. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες.

Στις 13:30 ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοινώνει τον ανασχηματισμό και τα νέα ονόματα που θα μπουν στην κυβέρνηση. Οι ανακοινώσεις για τη νέα κυβέρνηση θα γίνουν από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Οι αλλαγές αφορούν, όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης καθώς η Κατερίνα Νοτοπούλου κατεβαίνει για υποψήφια δήμαρχος στην Θεσσαλονίκη, την θέση του Νάσου Ηλιόπουλου στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης αφού ο υφυπουργός διεκδικεί τον δήμο της Αθήνας, και την θέση του υπουργού Εξωτερικών καθώς το είχε αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας εξ αιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι πληροφορίες λένε ότι για το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ο πρωθυπουργός θα επιλέξει κάποιον από τους βουλευτές του κόμματος του που πολιτεύονται στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να αναβαθμιστεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε υπουργό ενώ υπάρχει πιθανότητα το χαρτοφυλάκιο των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων να γίνει αυτόνομο υπουργείο και να το αναλάβει ο καθηγητής Σωτήρης Βαλντέν.

Ο Σωτήρης Βαλντέν εντάσσεται στο άνοιγμα που θέλει να κάνει ο Αλέξης Τσίπας προς τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Πρόκειται για γνωστό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς ενώ σήμερα είναι καθηγητής στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Σημειώνεται ότι ο Σωτήρης Βαλντέν, μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει διατελέσει σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών (την περίοδο 2000 έως 2003.) Είναι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών και όλο το προηγούμενο διάστημα αρθρογράφησε υπέρ της αποφασιστικότητας του ΣΥΡΙΖΑ να επιλύσει το θέμα.

Το άνοιγμα προς την κεντροαριστερά δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί και με την αντικατάσταση του Νάσου Ηλιόπουλου από κάποιο στέλεχος του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Γι’ αυτή την θέση έχουν ακουστεί πολλά ονόματα κανένα όμως αυτά δεν βρίσκεται στις επιλογές του πρωθυπουργού.

Tags: ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣΚΥΒΕΡΝΗΣΗΤΣΙΠΡΑΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert