Ανασχηματισμός: οι «μνηστήρες» του ΥΠΕΘΑ περιμένουν την τοποθέτηση Βενιζέλου

Σαμαράς και Βενιζέλος “μαγειρεύουν” τον ανασχηματισμό και σ΄ όλα τα υπουργεία άπαντες είναι σε “αναμμένα κάρβουνα” . Στο ΥΠΕΘΑ και κάτι παραπάνω αφού το τοπίο μοιάζει εξαιρετικά θολό. Κι όταν το τοπί είναι θολό τα σενάρια δεν σταματούν.

Το βασικό σενάριο βέβαια έχει να κάνει με το τι καθήκοντα θα αναλάβει στην νέα νέα κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αν γίνει αντιπρόεδρος που θα αναλάβει και το ΥΠΕΞ, τότε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι το πιο πιθανό να ανηφορίσει πάλι στο Χολαργό. Αυτό ακούγεται εδώ και πολύ καιρό

Αλλα δύο σενάρια απ΄ αυτά που κυκλοφορούν εμφανίζονται να είναι “πιο δημοφιλή” . Το ένα έχει “κόκκινο Πάνο” ,το άλλο όχι και τα δύο έχουν Άκη αλλά Γεροντόπουλο αυτή τη φορά ενώ ένα τρίτο έχει και τους δύο ,μαζί με Ελευσινιώτη!

Σύμφωνα με το πρώτο: ο Παναγιωτόπουλος μένει ,υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Άκης Γεροντόπουλος και ο έτερος ΥΦΕΘΑ Δημήτρης Ελευσινιώτης παραμένει στην θέση του ως επιλογή του ΠΑΣΟΚ.

Στο δεύτερο ο Πάνος Παναγιωτόπουλος “μετατίθεται”, υπουργός αναλαμβάνει ο Γεροντόπουλος, με υφυπουργό τον Πάρι Κουκουλόπουλο από το ΠΑΣΟΚ .

Για τον ΥΦΕΘΑ Παναγιώτη Καράμπελα η ΝΔ επιθυμεί παραμονή αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα επιμείνουν.

Από προχθές το βράδυ από πηγές του ΠΑΣΟΚ κυκλοφορούσε η πληροφορία για επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΥΠΕΘΑ! Δεν φαίνεται και πολύ πιθανό. Αν επαληθευτεί πάντως είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις οποίες ο Βενιζέλος δεν κατόρθωσε ποτέ να έχει “χημεία”.