Αναβάθμιση F-16: Κάλεσμα Καμμένου στις ΗΠΑ να κατανοήσουν την ελληνική θέση

Κάλεσμα του ΥΕΘΑ, κ. Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ να κατανοήσουν την ελληνική θέση στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία και να κάνουν τα βήματα που απαιτούνται για να προχωρήσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας. 

Στην συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μίλησε για τον εκσυγχρονισμό των F-16. Όπως δήλωσε ο ΥΕΘΑ το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των F16 τυγχάνει της εγκρίσεως της βουλής των Ελλήνων.

Ο ΥΕΘΑ τόνισε οτι “Όσον αφορά στις καταβολές η Ελλάδα μέχρι τον 2021 απέναντι στους δανειστές έχει δεσμευτεί με ενα συγκεκριμένο πλεόνασμα δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή να παραμείνουν στη συμφωνία στο ΝΑΤΟ για εξοπλιστικά ανω του 2% να φτάσουμε στο 20% για την ετήσια ανάπτυξη”.
“Εκεί που βρίσκεται η διαπραγμάτευση ειναι στις καταβολές των τιμημάτων το 2018-21 και μετά το 2021 που δεν υπαρχει δέσμευση μπορούμε να καταβάλουμε μέρη της συμφωνίας.”

Όσο αφορά το πρόγραμμα ο ΥΕΘΑ εξήγησε οτι “Στο πλαισιο αυτο ο διπλωματικός συμβουλος του Πρωθυπουργού ενημερώνει τον Πρέσβη, ενημερώνω τον ομόλογο μου και η δική μας θεση ειναι να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα. Βέβαια μέσα στο πλαισιο των δυνατότητων μας”, τόνισε.

“Κανεις υπουργος δεν μπορει να δεσμευσει προυπολογισμους που δεν έχει”, είπε.

«Αν αποδεχτούν την πρόταση απο αμερικανική πλευράς θα υπογράψουμε εως τις 30. Διαφορετικά θα ξεκινήσουμε μια διαδικασία διαλόγου», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.