Αμετακίνητος ο Καμμένος στη στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Fast track ήταν η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Σε αυτήν επαναβεβαιώθηκε η διακηρυγμένη θέση του κόμματος για αποχώρηση από την κυβέρνηση όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που μετείχαν της συνεδρίασης ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η θέση μας παραμένει η ίδια όπως αυτή είχε εκφραστεί ξεκάθαρα από τον Αρχηγό του κόμματος και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, δηλαδή απόσυρση των Υπουργών μας από την κυβέρνηση , ανασχηματισμός από τον Πρωθυπουργό και καταψήφιση εκ μέρους μας της Συμφωνίας.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τόνιζαν εμφατικά ότι η τήρηση της κομματικής γραμμής ισχύει απαρέγκλιτα και μέχρι κεραίας οφείλει να εφαρμοστεί από όλους. Στο ζήτημα των διαφοροποιήσεων απέρριπταν μάλιστα τις ερμηνείες που κάποιοι δίνουν σε πρόσφατη δήλωση της Έλενας Κουντουρά για ψήφο «κατά συνείδηση» και επεσήμαναν τη βεβαιότητά τους ότι η Υπουργός Τουρισμού θα στοιχηθεί τελικά στην κομματική γραμμή.

Στη σημερινή συνεδρίαση των ΑΝΕΛ πάντως παρευρέθη και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της Συμφωνίας.

Αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης της πίεσης προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες που σύμφωνα με αναλυτές θα προκαλέσει ενδεχόμενη αλλαγή της στάσης του «Ποταμιού», τα στελέχη των ΑΝΕΛ, τόνιζαν ότι πρόκειται για ένα σενάριο ανεδαφικό, πρόσθεταν δε ότι η όποια πίεση αφορά ξεκάθαρα το Σταύρο.Θεοδωράκη και το κόμμα του.