Άγρια διαμάχη Τσίπρα και Μητσοτάκη σε πολύ έντονο κλίμα στη Βουλή

Aπό την οικονομία, μέχρι την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και το θέμα της ΔΕΠΑ, έως την πρόκληση – πρόσκληση στη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής, η αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη ήταν ίσως η πιο έντονη από όσες έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια και είχε έντονο προεκλογικό χαρακτήρα.

Η συζήτηση που μετατράπηκε σε αναμέτρηση με σκληρές εκφράσεις ανάμεσα στους δυο άντρες, κράτησε περίπου 3 ώρες με την Ολομέλεια να παίρνει φωτιά όταν Τσίπρας και Μητσοτάκης ανέβασαν τους τόνους.

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του χαρακτήρισε προσβλητικό τον όρο “παροχολογία” για τους πολίτες που στερήθηκαν τόσα επί τόσα χρόνια. «Σήμερα είναι μια χαρμόσυνη μέρα για εκατομμύρια συμπολίτες μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Χαίρομαι», σχολίασε, «που ήρθε σήμερα μαζί μας και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, διότι μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν ξεκίναγε ομιλία χωρίς να προβλέπει την περικοπή των συντάξεων». «Χαίρομαι», πρόσθεσε, «που τώρα όλοι μαζί, φαντάζομαι δεν θα υπάρχει βουλευτής της αντιπολίτευσης, που δεν θα μοιραστεί μαζί μας αυτή τη χαρά, να ψηφίσει ναι σε όλα, σε ένα ακόμη φιλολαϊκό σχέδιο που φέρνουμε στη Βουλή». 

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr