Αγωγή κατά του υπουργού Άμυνας κ.Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατέθεσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Εύα Καΐλή με την οποία τον κατηγορεί ότι προσάπτει ψευδώς στους ευρωβουλευτές ότι καταψήφισαν τροπολογία για τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας. Ήδη από χθες είχε αντιδράσει και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας του κόμματος κ Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ από το περιβάλλον και άλλων ευρωβουλευτών υπήρχε ενόχληση διότι η εν λόγω »είδηση» είχε διαψευστεί απ΄όλους από τον περασμένο Οκτώβριο.
Το θέμα είχε τότε εγερθεί από τον ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά αλλά ξεφούσκωσε σχετικά γρήγορα διότι τα περιστατικά δεν ήταν έτσι. Μάλιστα υπήρξε διάψευση της »είδησης» και από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών στο οποίο προΐσταται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος με τίτλο »ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ».
Στις 14 Φεβρουαρίου χωρίς κάποια (εμφανή) αφορμή ο κ. Καμμένος κοινοποίησε μέσω του Twitter την λάθος »είδηση» . Κι άρχισε πάλι η συζήτηση στα σόσιαλ μίντια κυρίως – και φυσικά οι αντιδράσεις.
Όπως αναφέρει η κ. Κα’ι’λή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ -μέσω του λογαριασμού του στο Twitter- επιτέθηκε στους Έλληνες ευρωβουλευτές και, παρότι εκείνοι διέψευσαν τα όσα είπε, ο ίδιος επέμεινε στις κατηγορίες του.
«Το εμπόριο πατριωτισμού και οι συκοφαντίες εναντίον Ελλήνων ευρωβουλευτών δεν μπορούν να αφεθούν αναπάντητα σε μια εποχή που χρειάζεται εθνική συνεννόηση, ενότητα, αλήθεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ψυχραιμία…», έγραψε σχετικά στον προσωπικό της λογαριασμό στοfacebook.
«Λυπάμαι πολύ που παρά τη διάψευσή μας, ευρωβουλευτών Σύριζα/Νδ/Πασοκ/Ποτάμι, πως σε δήθεν ψηφοφορία για τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας ψηφίσαμε αρνητικά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αρνείται να ανακαλέσει».
Και προσθέτει:
«Προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζω πάλι, πως τέτοια ψηφοφορία δεν έλαβε χώρα, καθώς η πρόταση Μαριά Οκτ. 14, έγινε σε επίπεδο συντονιστών των πολιτικών ομάδων και αναβλήθηκε, αφού η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει καν αρμοδιότητα επί του περιεχομένου!», τόνισε ακόμη, καταλήγοντας πως «συνεχίζουμε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, την προσπάθεια, που με δική μας πρωτοβουλία το 2011 αναδείξαμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. ´Ενα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείται σε παιχνίδια παραπληροφόρησης, που οφείλονται είτε σε άγνοια είτε σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας για εσωτερική κατανάλωση».
Από την πλευρα του κ. Καμμένου δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμία αντίδραση. Κάποιοι όμως φιλικά προσκείμενοι στο κόμμα του -και εκφράζοντας προσωπικές απόψεις – έλεγαν ότι ανεξάρτητα από όλα αυτά οι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων θα μπορούσαν να είχαν κάνει μια συνολική διεκδίκηση επί του θέματος.
Το επίμαχο τουίτ: