Χριστούγεννα 2011:Ένας λαός ψάχνει το φωτεινό του αστέρι…

Είναι τα πιο “παγωμένα” Χριστούγεννα μετά απ΄ αυτά της Κατοχής,λένε όσοι τα έζησαν. Και η παγωνιά δεν έχει να κάνει με το ψυχρό καιρό,αλλά με τις πολικές θερμοκρασίες που κάποιοι επέβαλαν στη ψυχή και στην καρδιά κάθε Έλληνα πολίτη.

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή ελπίδας ,που υποτίθεται κάθε χρόνο αναγεννιέται μαζί με την γέννηση του Χριστού. Ποιος μπορεί να πει σήμερα σ΄ αυτή τη χώρα ότι ελπίζει σε κάτι ή σε κάποιον; Τα τελευταία δυο χρόνια οι επίδοξοι …σωτήρες πολιτικοί κατόρθωσαν ένα πράγμα μόνο: να απαξιώσουν τα πάντα και κυρίως να βυθίσουν όλη την Ελλάδα σε βαθειά κατάθλιψη.

Ακόμη και αυτή η κυβέρνηση Παπαδήμου που όταν μετά χιλίων κόπων και βασάνων σχηματίστηκε παρουσιάστηκε σαν σανίδα σωτηρίας,αποδεικνύεται ένα ακόμη βαρίδι που μας οδηγεί προς τον πάτο! Στη γειτονική Ιταλία, το 15μελές υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας ετοιμάζεται μέσα την εβδομάδα να πάρει δέσμη μέτρων για να τονώσει την ανάπτυξη της χώρας κι εδώ οι 49 δικοί μας…σωτήρες,τσακώνονται για το αν πρέπει να γίνουν και πότε οι εκλογές! Ο Λ.Παπαδήμος σταθερά σιωπηλός είναι σαν να περιμένει απλά να κατεβάσει το διακόπτη και η κλινικά νεκρή Ελλάδα να παραδώσει πνεύμα!

Παρόλα αυτά ακολουθώντας τα ιστορικά παραδείγματα αυτής της χώρας που πολλές φορές βρέθηκε με τη πλάτη στον τοίχο,αλλά τα κατάφερε,είμαστε απλά υποχρεωμένοι να βρούμε το κουράγιο να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Ο καθένας μόνος του αλλά κι όλοι μαζί,με αλληλεγγύη σ΄αυτόν που σήμερα δίπλα μας έχει λυγίσει από την κρίση ,να σταθούμε όρθιοι και να αναζητήσουμε στον σκοτεινό ουρανό ,το λαμπρό αστέρι που θα μας χαρίσει φως κι ελπίδα.Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο,μια κατάσταση,μια συγκυρία,ή απλά η απόφαση να αντιδράσουμε και να αφυπνιστούμε.Ας πιστέψουμε ότι μέσα σ΄ αυτό το απόλυτο σκοτάδι απαισιοδοξίας και μιζέριας που μας καταδίκασαν να ζούμε …οι σωτήρες μας,μπορεί να υπάρξει διέξοδος.Κι επειδή απ΄ότι φαίνεται δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να μας οδηγήσει προς αυτή ας επιχειρήσουμε να τη βρούμε μόνοι μας προσπαθώντας να μην χάσουμε το κουράγιο και τη δύναμή μας.

Δεν λέμε ότι είναι εύκολο.Λέμε ότι είναι η μοναδική μας επιλογή αν θέλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για την επιβίωσή μας και τη σωτηρία της χώρας.

Καλά Χριστούγεννα κι ευχόμαστε να βρούμε όλοι το φωτεινό μας αστέρι…