Περίπου 2000 σελίδες από τα έγγραφα της Wikileaks, αφορούν στην Ελλάδα και σε θέματα που την αφορού. Σκόπια,Κύπρος, ελληνοτουρκικά,τρομοκρατία εκ των πραγμάτων θα περιλαμβάνονται στις αναφορές που εστάλησαν από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας στο Στέητ Ντιπάρτμεντ.
Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η θεμταλογία,γιατί αυτή εύκολα μπορεί να την υποθέσουμε. Σημασία θα έχουν οι εκφράσεις αλλά και οι απόψεις για ηγετικά πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, τα οποία κλήθηκαν να διαχειριστούν αυτά τα θέματα. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, οι υπουργοί Εξωτερικών του Π.Μολυβιάτης και Ντόρα Μπακογιάννη,ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης,αλλά και αυτοί που «έρχονταν»,δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου και κάποια από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ,πιθανότατ να μνημονεύονται στις διπλωματικές αναφορές,αφού εκ των θέσεων τους είχαν χειριστεί αρκετά σημαντικά θέματα για τα οποία είχαν ενημέρωση και οι αμερικανοί.
Για το σημερινό πρωθυπουργό έχει αρχίσει να διαρρέει ότι υπάρχει εκτίμηση πριν ακόμη εκλεγεί ,ότι ως πρωθυπουργός θα είναι πιο ευέλικτος στο να λύσει το θέμα των Σκοπίων.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί από την αμερικανική πρεσβεία για το γενικό περιεχόμενο των τηλεγραφημάτων που την αφορούν. Ωστόσο η αγωνία για τις ακριβείς διατυπώσεις και τους χαρακτηρισμούς που θα περιλαμβάνονται σ΄αυτές τις αναφορές έχει φθάσει στο κατακόρυφο,αφού είναι θέμα ωρών η δημοσιοποίηση των τηλεγραφημάτων. Και οι Τούρκοι είχαν ενημερωθεί γενικώς,αλλά κανείς προφανώς δεν θα είχε πει στον υπουργό Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου ότι χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επικίνδυνος».