«Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη»,λένε Μέρκελ-Σαρκοζί.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσαν «πεπεισμένοι» ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός της ευρωζώνης, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τους εξέφρασε «την απόλυτη αποφασιστικότητα» της Αθήνας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. 

   

Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ έκαναν αυτή τη δήλωση μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον κ. Παπανδρέου.

   

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η καγκελάριος υπογράμμισαν ότι είναι απαραίτητο τώρα περισσότερο από ποτέ να εφαρμοστούν απόλυτα οι αποφάσεις που υιοθετήθηκαν στις 21 Ιουλίου από τους ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ευρωζώνης», προσθέτει η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας. 

   

«(Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ) εξέφρασαν στον Έλληνα πρωθυπουργό τη σημασία της αυστηρής και αποτελεσματικής εφαρμογής του προγράμματος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που υποστηρίζεται από τις χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), η οποία είναι προϋπόθεση για την καταβολή των μελλοντικών δόσεων του προγράμματος», επισημαίνεται. 

   

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την απόλυτη αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εφαρμοστεί το σύνολο των δεσμεύσεων που έχουν συμφωνηθεί», αναφέρει η γαλλική ανακοίνωση.

   

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η καγκελάριος είναι πεπεισμένοι ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός της ευρωζώνης. Η εφαρμογή των δεσμεύσεων του προγράμματος είναι απαραίτητη ώστε η ελληνική οικονομία να μπορέσει να επανέλθει στο δρόμο της διαρκούς και ισορροπημένης ανάπτυξης. Η επιτυχία του σχεδίου ανάκαμψης της Ελλάδας θα ενισχύσει τη σταθερότητα της ευρωζώνης», καταλήγει η γαλλική προεδρία.