Τι επιδιώκει ο Άκης με τη κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ που ζητά;

 Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επανέρχεται και ζητά να κληθούν όλα τα μέλη των ΚΥΣΕΑ που έλαβαν αποφάσεις εξοπλισμών και ειδικά την απόφαση για το θέμα των υποβρυχίων. Επί της ουσίας και για να μην κρυβόμαστε,ο Άκης Τσοχατζόπουλος που πλέον περιμένει αύριο την απόφαση για την προφυλάκισή του ή όχι «φωτογραφίζει» δύο πρώην συνοδοιπόρους του:το Κώστα Σημίτη και το Γιώργο Παπανδρέου.

Η πίεση που επιχειρεί στο πολιτικό σύτημα ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι αμφίβολο αν θα έχει αποτέλεσμα.Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν φαίνονται διατεθειμένα να ανοίξει συζήτηση για τους εξοπλισμούς πέρα από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Από την άλλη όμως το πολιτικό κέρδος που επιχειρούν να έχουν από την σύλληψη και τη πιθανή προφυλάκιση του πρώην υπουργού ίσως να ακυρωθεί αν η πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου συνεχίσει να θέτει θέμα διερεύνησης γενικότερων ευθυνών για τις αγορές που έγιναν.Πολλοί λένε ότι ο πρώην ΥΕΘΑ δεν κατηγορείται για τις αποφάσεις των αγορών αλλά για μίζες. Και αυτό μπορεί να είναι σωστό.

Όμως από την άλλη δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο για κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα να ανοίξει συζήτηση για τον πρόχειρο τουλάχιστον τρόπο που έγιναν οι πωλήσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ,οι οποίες πάντα ταυτίζονταν και με παραγγελίες υποβρυχίων και άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Γιατί ο πρώην ΥΕΘΑ «στοχοποιεί» τους δύο πρώην πρωθυπουργούς; Γιατί θεωρεί ότι εκείνοι ευθύνονται κυρίως για το πολιτικό του τέλος.Κι αν στον κ.Σημίτη προσάπτει μόνο πολιτικά κίνητρα,για τον κ.Παπανδρέου φαίνεται ότι πιστεύει ότι υπάρχουν και προσωπικά κίνητρα.

Βέβαια ουδείς και πρώτα απ΄ όλα ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοεί τα δικά τους τεράστια πολιτικά και προσωπικά λάθη.

Πολλά θα κριθούν αύριο.