Τελικά τι Αρχηγούς θέλουμε; Ένας αξιωματικός απαντά με άρθρο του

Με αφορμή τα γεγονότα των ημερών στον χώρο της Άμυνας παρακολουθεί κανείς στα διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα δημοσιεύματα την διαδοχή των απόψεων από τα ίδια ίσως ή διαφορετικά πρόσωπα. Διαδοχή καθ´ όσον αρχικά καλούν τους Αρχηγούς των ΓΕ να παραιτηθούν για τα όσα συμβαίνουν ή γι’ αυτά που δεν συμβαίνουν γιατί θεωρούν ότι αυτοί έχουν την ευθύνη ακόμη – ακόμη και γιατί εναλλακτικά δεν κάνουν …”πραξικόπημα ως όφειλαν”!!!

Μόλις δε κάποιος παραιτηθεί και τότε υπάρχει η «θιγόμενη παράταξη» η οποία σπεύδει στην καλύτερη περίπτωση να αναρωτηθεί «τώρα παραιτήθηκε»;

Ή αυτοί που προκάλεσαν την παραίτηση να θεωρήσουν ότι αυτή υπήρξε για ασήμαντο αφορμή και η πραγματική αιτία είναι ότι υπεκρύπτετο ροζ σκάνδαλο, ήταν πότης, κλέφτης, κουτσός, στραβός κλπ.                

Στην τελευταία περίπτωση βεβαίως ποτέ δεν μιλάνε για τις δικές τους ευθύνες, ούτε εξηγούν αφού υπήρχαν τόσα μειονεκτήματα γιατί δεν τον «παραιτούσαν» οι ίδιοι!! Το «σύστημα» είναι διαχρονικό και αμείλικτο! Προκειμένου να διατηρηθεί, είναι έτοιμο να ρίξει λάσπη παντού!! Ελέγχει τον μεγάλης  κυκλοφορίας έντυπο τύπο γιατί κατά κανόνα τα συμφέροντα συμπίπτουν. Έτσι αυτός που ξεφεύγει από την πεπατημένη «είναι μπλεγμένος σε ροζ σκάνδαλο» (στην επικεφαλίδα του άρθρου γιατί στο κείμενο δεν προκύπτει τίποτα καθ´ όσον υπάρχουν και δικαστήρια) και ο δημοσιογράφος που τυχόν διαφοροποιείται…… «τα παίρνει».    

Το πλέον λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι μπαίνουν σε τέτοιες μηχανοραφίες και άνθρωποι που 40 ημέρες αποδείχτηκαν αρκετές για να αφομοιώσουν 40 χρόνια σταδιοδρομίας μέσα σε ένα συντεταγμένο και ορθολογιστικό σύστημα. Αυτό επειδή είναι αδύνατο να γίνει αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε και τόσο «υγιής» η ανάδειξη τους στα αξιώματα που κατέκτησαν.      

 Ο Α/ ΓΕΣ που παραιτήθηκε θα είναι πάντα ο Αρχηγός οι άλλοι που τον ανάγκασαν να παραιτηθεί θα προσφονούνται πάντα με το επίθετο τους, στην καλύτερη περίπτωση, αλλά σίγουρα ποτέ με τον τίτλο που τους όρισαν.     

Πάψτε να καλείτε την ηγεσία να παραιτηθεί..τίποτα δεν θα γίνει και θα τους λασπώσει το σύστημα γιατι δεν έχουνε τις ίδιες διασυνδέσεις με τα ΜΜΕ και τα συμφέροντα και οι διασυνδέσεις είναι ισχυρότερες.

                              

 Οι Αρχηγοί που παρέμειναν οφείλουν εκ των έσω να υπερασπιστούν με απόλυτο σεβασμό την ιστορία των όπλων τους και των ΕΔ γενικότερα καθ´ όσον είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι ότι αποτελούν έναν μόνον κρίκο στη μακρόχρονη ιστορική αλυσίδα και δεν θα είναι αυτοί που θα την διακόψουν για το στιγμιαίο «θέλω» κάποιων γιατί οι ΕΔ δεν είναι μια «παρείστικη» υπόθεση όπως θα θέλανε ορισμένοι.  Υπάρχει και συνέχεια και συνέπεια.