Τα «μαζεύουν» άρον-άρον.»Δεν θα γίνουν απολύσεις στις ΕΔ»

Ο σάλος που προκάλεσαν οι διαρροές -μέσω κυβερνητικών αγωγών πάντα- για «αξιολογήσεις κα απολύσεις στις ΕΔ»,ήταν τέτοιος που οι ίδιοι που τα διέδιδαν,άρχισαν να τα «μαζεύουν» άρον-άρον. Μέσω των ίδιων «αγωγών» λένε τώρα ότι «δεν θα γίνουν απολύσεις στις ΕΔ και δεν θα θιγεί σε καμία περίπτωση το αξιόμαχο».

Καλά τα λόγια  και οι διαρροές δημοσίων σχέσεων,αλλά είναι πλέον δεδομένο ότι και τα δύο θέματα έχουν πέσει στο τραπέζι:

•Οι «τροϊκανοί» θέλουν να βάλουν «χέρι» στο στρατό και για αυτό το υπουργείο Άμυνας το συμπεριλαμβάνουν στην «επιτροπεία».Απροστάτευτος στόχος αν δεν βρεθεί κάποια ελλληνική κυβέρνηση να πει όχι,είναι οι ΕΠΟΠ που δεν έχουν μονιμοποιηθεί.Για τα υπόλοιπα καλό θα είναι να υπάρχει «επιφυλακή».

•Για το αξιόμαχο των ΕΔ δεν αρκούν πια λόγια και υποσχέσεις. Χρειάζεται σχέδιο και δράση.Και δεν εννοούμε τα σχέδια και τις προτάσεις των πολλών και διαφόρων «ντήλερ» που σαν γύπες κυκλοφορούν πέριξ του ΥΕΘΑ και προτείνουν  αναξιόπιστες και ξεπερασμένες «μαγικές λύσεις» αξίας δισεκατομμυρίων .Εννοούμε σχέδιο που θα αφορά στα υπάρχοντα οπλικά συστήματα που πρέπει να τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία .Ας εξασφαλίσουμε πρώτα απ΄ όλα αυτό.