Συνάντηση ΓΓ ΝΑΤΟ με Βενιζέλο-Μπεγλίτη

Σε λιγότερο από μία ώρα θα πάει στο Πεντάγωνο ο ΓΓ του Α.Φ Ράσμουσεν για συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πάνο Μπεγλίτη. Η συνάντηση γίνεται σ΄ ένα κλίμα αρνητικό για τα ελληνικά συμφέροντα στη περιοχή:
*Με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, ο κίνδυνος να κλείσει το υποστρατηγείο στη Λάρισα είναι υπαρκτός,αν και από το Πεντάγωνο λένε ότι τελικά θα αποφύγουμε το «λουκέτο».
*Ο έλεγχος του Αιγαίου σε επίπεδο νατοϊκών επιχειρήσεων είναι μάλλον χαμένη υπόθεση ,αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών Ελλάδας και Τουρκίας. Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του ούτε λίγο,ούτε πολύ πρότεινε ο έλεγχος των πτήσεων να γίνεται από το ΝΑΤΟ,μέσω κάποιου είδους ενημέρωσης .Ανάλογες προσπάθειες στο παρελθόν δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους «λύσεις» στο Αιγαίο.
*Ο κ.Ράσμουσεν αναμένεται να θέσει για άλλη μία φορά το μόνιμο νατοϊκό αίτημα για ενίσχυση της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν.
Το ΝΑΤΟ και οι αμερικανοί αυτή τη περίοδο θεωρούν σημαντική την Τουρκία για το πρόγραμμα ανάπτυξης της αντιπυραυλικής ασπίδας. Είναι γεγονός ότι οι αμερικανοί υποστηρίζουν την Άγκυρα ακόμη σ΄ ότι κι αν ζητά εντός Συμμαχίας.