Στη κόψη του ξυραφιού η ακυβέρνητη Ελλάδα!

Η τύχη της χώρας κρέμεται από μία κλωστή,οι πολίτες το έχουν αντιληφθεί απολύτως και γι΄αυτό παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα και χωρίς την παραμικρή αντίδραση,ελπίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο που βρίσκεται κοντά μια εβδομάδα τώρα. Εννοούμε για την κορύφωση της κρίσης κι όχι για τη κρίση που βιώνουμε εδώ και 25 μήνες.

Μάταια περιμένουν οι πολίτες που δεν μπορούν να εξηγήσουν ,αλλά και να δεχτούν ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν μπορούν από το Σάββατο να σχηματίσουν μία κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας,δηλαδή μία κυβερνηση που από το όνομά της και μόνο έχει το χαρακτήρα του …επείγοντος!

Φθάσαμε στο σημείο μηδέν με τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει διάγγελμα ,να μας ευχαριστεί για την υπομονή που κάναμε όλο αυτό το διάστημα και να πηγαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο,έχοντας “φωτογραφήσει” ως πρωθυπουργό της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας,τον Φίλιππο Πετσάλνικο!

Και μόνο η “φωτογραφία” προκάλεσε αντιδράσεις και στα δύο κόμματα. Και σαν να μην έφθανε αυτό ήρθε και ο εκνευρισμός του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και η αποχώρησή του από τη σύσκεψη του Προεδρικού Μεγάρου.

Σύσκεψη δεν έγιναν και οι Παπανδρέου-Σαμαράς αποχώρησαν δίνοντας ραντεβού γι΄ αύριο στις 10 το πρωί.

Αν δεν παιζόταν η τύχη της χώρας θα ήταν κωμωδία. Είναι όμως δράμα με τέλος απρόβλεπτο και πάντως όχι με happy end αν συνεχιστούν αυτά τα παράδοξα παιχνίδια.