Ρωσικά BMP-3:Δεν υπάρχουν χρήματα.250 εκατομμύρια προβλέπει το ΕΜΠΑΕ.

250.000.000 ευρώ προβλέπονται για την αγορά Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης στο υπό σύνταξη εξοπλιστικό πρόγραμμα. Μ΄ αυτά τα χρήματα πόσα BMP-3  αγοράζουμε από τη Ρωσία;

Στη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Άμυνας ο Ε.Βενιζέλος με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Στρατιωτικο-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Mikhail Dmitriyev, το θέμα των BMP-3 ήταν αυτό που «έκαιγε». Η προμήθεια 450 ΤΟΜΑ BMP-3  από τη Μόσχα έχει κόστος περίπου 1,7 δις και αυτό το κονδύλι μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει .

Ο κ. Dmitriyev  που συνόδευόταν από το πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, κ. Vladimir Chkhikvishvili και υπηρεσιακούς παράγοντες,έφερε όπως λένε οι πληροφορίες νέα πρόταση η οποία περιελάμβανε και σημαντικό έργο για την ΕΛΒΟ. Οι Ρώσοι ,λένε οι ίδιες πηγές είναι πρόθυμοι να συζητήσουν ακόμη και για τη πώληση λιγότερων BMP-3. Από 450 έχουν προτείνει τη πώληση 220 «και μετά βλέπουμε».

Παρόλα αυτά τα μηνύματα από το Χολαργό είναι μάλλον αποθαρρυντικά. Δεν είναι τυχαίο ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε δοθεί εντολή στο ΓΕΣ να συντάξει λίστα με ρωσικά οπλικά συστήματα ,αντιαεροπορικά κυρίως , που θα μπορούσαν να αγοραστούν από τη Ρωσία. Η λίστα αποτελεί την εναλλακτική πρόταση της Αθήνας για να μην δυσαρεστηθεί η Μόσχα από το «πάγωμα» της υπόθεσης των BMP-3.