«Παιχνίδια πολέμου» στο Ιράν από …τη Λάρισα.

Σταθερά σενάρια “διείσδυσης σε εχθρικό έδαφος” περιλαμβάνουν οι ασκήσεις που κάνουν οι ισραηλινοί στην Ελλάδα. Κι όπου “εχθρικό έδαφος” …γράψτε Ιράν! Αυτές τις ημέρες ισραηλινά ελικόπτερα αλλά και μία θρυλική ομάδα ειδικών αποστολών του Ισραήλ, συνασκούντι στη Λάρισα με πληρώματα ελληνικών ελικοπτέρων.

Στο ΥΕΘΑ,αλλά και στο ΓΕΑ, όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις κρατούν χαμηλούς τόνους και δεν αποκαλύτουν το παραμικρό. Και να ήθελαν βέβαια δεν θα μπορούσαν αφού στην αμυντική συμφωνία που έχουμε υπογράψει με το Ισραήλ,υπάρχει “δέσμευση απόλυτης εχεμύθειας”.

Εδώ όμως είναι Ελλάδα. Κι όλα μαθαίνονται. Κάπως έτσι έμαθε και η εφημερίδα της Λάρισας Ελευθερία,ότι η ισραηλινή μονάδα που έχει έρθει στην Ελλάδα για εκπαίδευση,δεν είναι ότι κι ότι.

Πρόκειται για την 669 Special Operation Force, η οποία ειδικεύεται σε αποστολές διάσωσης μάχης πίσω από εχθρικές γραμμές.

Η μονάδα έχει ιδρυθεί το 1974 και έχει αναλάβει πολλές αποστολές εντοπισμού και διάσωσης πιλότων σε εχθρικό έδαφος.Το έμβλημά της δείχνει ότι τουλάχιστον δεν είναι …προληπτικοί. Είναι μία μαύρη γάτα με πράσινα μάτια!