Όλοι υπέρ της παραπομπής του Άκη. Τι είπε ο ίδιος στην ομιλία του.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για το θέμα των υποβρυχίων αναμένεται να αποφασίσει η ολομέλεια της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης για παθητική δωροδοκία και φυσική αυτουργία για παράβαση του νόμου περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος.



Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Μανωλάκης τάχθηκε υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Άμυνας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η καταγραφή των ενδείξεων που προέκυψαν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η οποία διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση δεν αφήνουν καμία αμφιβολία και θεμελιώνουν την πρόταση για την άσκηση ποινικής δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ακόμα, ο κ Μανωλάκης τόνισε ότι η Επιτροπή θεωρεί «πως δεν αρκεί μόνο η πρόταση για άσκηση δίωξης του πρώην υπουργού, αλλά επιβάλλεται να διαβιβαστεί το πόρισμα στην εισαγγελία για να διευκολυνθεί για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία και των επίορκων υπαλλήλων».

«Η Φέροσταλ» οργάνωσε ένα εκτεταμένο δίκτυο με υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου προκειμένου να της ανατεθεί το έργο, ενώ 80 εκατ. ευρώ δόθηκαν για δωροδοκίες στην Ελλάδα χωρίς να έχουν εντοπιστεί οι αποδέκτες τους, τους οποίους θα πρέπει να εντοπίσουν οι διωκτικές αρχές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανωλάκης.



Τέλος, επεσήμανε ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο σε Γερμανία και Ελλάδα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης και να ζητήσει και την ποινική καταδίκη των ενόχων.
 

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ.

«Η παρουσία μου εδώ δεν σημαίνει νομιμοποίηση όλης αυτής της παρωδίας κάθαρσης και ευτελισμού των θεσμών. Το αντίθετο. Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να αποκαλύψω τα βασικά στοιχεία αυτής της σκευωρίας. Για να απογυμνώσω αυτό το διάτρητο και προκατασκευασμένο πόρισμα, που αντί να δώσει πειστικές απαντήσεις με βάση την εντολή σας, κάνει ακόμα πιο φανερή την κραυγαλέα σκοπιμότητα και το πολιτικό σχέδιο της εκ των προτέρων ενοχοποίησής μου.

Αυτή η βολική για κάποιους εικονική πραγματικότητα που σας παρουσίασαν, είναι ολότελα κάλπικη. Είναι μνημείο πλαστογράφησης της αλήθειας!

«Είναι τόσο κραυγαλέα η απόσταση μεταξύ των στοιχείων, των καταθέσεων όλων των μαρτύρων, των αποδεικτικών μέσων που εξέτασε η Επιτροπή, από τα συμπεράσματά της, ώστε βάσιμα θεωρεί κανείς, ότι οι συντάκτες του ήταν εκτός της Επιτροπής, αλλά και ότι το διάτρητο αυτό κείμενο ήταν διαμορφωμένο ήδη πριν τη συγκρότηση της.

Το μεγάλο κόλπο που με την πρώτη ματιά μπορεί ο οιοσδήποτε να διαπιστώσει, είναι ότι η Επιτροπή θεωρεί ως δεδομένο αυτό που καλείται να αποδείξει. Αυτό είναι πρωτοφανές, ανήκουστο! Και αυτό διατρέχει όλο το κείμενο του πορίσματος»…

 »Επιχειρούν αγωνιωδώς να αποδείξουν ότι δωροδοκήθηκα. Δεν το κατάφεραν και δεν θα μπορούσαν να το καταφέρουν. Γιατί; Γιατί είναι ένα τεράστιο ΨΕΥΔΟΣ. Είναι κάτι ανύπαρκτο. Για αυτό και η Επιτροπή δεν είχε άλλο δρόμο και προχώρησε με πραξικοπήματα σε βάρος της αλήθειας»…

«Είναι και παράνομο συμπέρασμα όμως, διότι η ανάθεση του προγράμματος δεν μπορούσε να γίνει και δεν έγινε με απόφαση του υπουργού Άμυνας. Με βάση εισηγήσεις των αρμόδιων οργάνων της ιεραρχίας αποφασίστηκε από το, ανώτερο του υπουργού, συλλογικό όργανο ΚΥΣΕΑ. Αν έστεκε ο συλλογισμός του πορίσματος, -που δεν στέκει- τότε θα ίσχυε για όλα τα μέλη του συλλογικού οργάνου που έλαβε τις αποφάσεις.
Δηλαδή, μας λένε με περισσό θράσος ότι η τότε κυβέρνηση μέσω του ΚΥΣΕΑ και κατόπιν εισήγησης του Πολεμικού Ναυτικού και όλων των άλλων αρμόδιων κατά το νόμο θεσμικών οργάνων του ΠΝ και του ΥΠΕΘΑ, αποφάσισε το πρόγραμμα των υποβρυχίων για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των μιζαδόρων!»…  

«Ζήτησα εγγράφως να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ. Το αίτημα μου το επανέλαβα και προφορικά κατά την κατάθεσή μου στην Επιτροπή. Η Επιτροπή, με πρωταγωνιστικό ρόλο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το «έθαψε» αναιτιολόγητα και ποτέ δεν συζητήθηκε. Οι βουλευτές της Ν.Δ. ενώ αρχικά επέμεναν στην ανάγκη να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, -όπως και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αριστεράς-, στη συνέχεια, -μπροστά στα «πλακάκια» που είχαν κάνει με το ΠΑΣΟΚ-, συμβιβάστηκαν με τα πρακτικά των συνεδριάσεων του οργάνου, γιατί όπως οι ίδιοι ομολογούσαν: «αλλιώς, πώς θα βγάλουμε πόρισμα;».
Τα πρακτικά δεν ήρθαν ποτέ. Το πόρισμα, όμως, βγήκε με απόλυτη δικομματική συναίνεση.
Αν δεν ήταν ουσιώδεις μάρτυρες τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ, η τότε ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, τότε ποιοι ήταν;

Γιατί φοβήθηκαν τις καταθέσεις τους; Θα σας πω εγώ γιατί:
Γιατί φοβήθηκαν την αλήθεια. «…

Η «επιχείρηση» στήθηκε, σκηνοθετήθηκε και εκτελέστηκε με αποφάσεις που πάρθηκαν έξω από την Επιτροπή, από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα της σημερινής εξουσίας, που εντέλλονται αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις.

«Είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημα του λαού «κλείστε, επιτέλους κάποιον στη φυλακή», διότι δεν είναι ο ίδιος δικαστής. Την ίδια ώρα έβριθε ο Τύπος από σωρεία δημοσιευμάτων και σχολίων ότι «το Μαξίμου, με εντολή του πρωθυπουργού «κλειδώνει» την υπόθεση Άκη», ότι δίνει εντολές «να βρεθούν στοιχεία για τον Άκη», και μάλιστα ζήτησε και χρονοδιάγραμμα. Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται, ότι κάποιοι επιχειρούν να τον κάνουν τελικά «δικαστή»;