Όλο και περισσότεροι,μιλούν πια ανοιχτά για τη χρεωκοπία μας!

Ώρα 13.00 γίνεται γνωστή στην Ελλάδα η συνέντευξη-βόμβα του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη Αντόνιο Μπόρχες στο Reuters.

»Μόνο αν διαπιστωθεί ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο, θα συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας» είναι η θανατηφόρα ατάκα του.


Ουσιαστικά ο Α.Μπόρχες, δηλαδή το ΔΝΤ, απαιτεί αναδιάρθρωση-»κούρεμα» του ελληνικού χρέους ως προυπόθεση για να συμμετάσχει στο νέο πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας.Γιατί όλος ο πλανήτης γνωρίζει πως μόνο με αναδιάρθρωση μπορεί να ξαναγίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Τον Μπόρχες όμως πρόλαβαν με δηλώσεις τους οι Μέρκελ και Σόιμπλκε που όπως φαίνεται το μόνο που προς το παρόν δεν έχουν αποφασίσει για εμάς είναι ο ΑΚΡΙΒΗΣ χρόνος του »κουρέματος».

Η Μέρκελ, όπως δήλωσε μέσα στο κόμμα της, περιμένει πρώτα να πετύχει η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να αποκτήσει νόημα η αναδιάρθρωση του χρέους.

Μάλιστα τη λύση των ευρωομολόγων την πέταξε για άλλη μία φορά στα σκουπίδια με εντυπωσιακή ατάκα περί ανίδεων :»Οποιος νομίζει ότι θα γίνει μια μεγάλη έκρηξη με την έκδοση ευρωομολόγου και έτσι θα τερματιστεί η κρίση χρέους δεν έχει ιδέα από οικονομία».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος παραδέχτηκε πως όλοι οι οικονομικοί της σύμβουλοι της συνιστούν »κούρεμα», και μάλιστα γενναίο, του ελληνικού χρέους.

Η ίδια φαίνεται πεισμένη για την ανάγκη διαγραφής ελληνικού χρέους, όπως λέει όμως πρώτα πρέπει να σιγουρευτεί πως δεν θα εμφανιστούν και άλλοι υποψήφιοι για »κούρεμα» :»Αν θα λέγαμε σε μια χώρα να διαγράψει το μισό της χρέος αυτό θα ήταν ασφαλώς μια πολύ σημαντική συμφωνία. Όμως την επόμενη μέρα θα βρισκόταν και κάποιος άλλος που θα μας ζητούσε να κάνει το ίδιο».

Ο πανίσχυρος υπουργός της ο Β.Σόιμπλε, αμέσως μετά το τέλος του Eurogroup, χρησιμοποίησε λόγια που δεν επιδέχονται παρερμηνειών :»Το Eurogroup θα πρέπει να εξετάσει εάν ισχύουν ακόμα οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες έγινε η συμφωνία της 21ης Ιουλίου.Μπορεί να μην ισχύουν πλέον, και να πρέπει να προσαρμοστούμε.Οι υπουργοί θα πρέπει να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά μίας υψηλότερης περικοπής χρέους για τους δανειστές της Ελλάδας».

Γιατί όμως η δική μας κυβέρνηση επιμένει σε αρνήσεις και διαψεύσεις;
Το »’μυστικό» ξέφυγε από τα χείλη του υπουργού Οικονομικών σε μία από τις πολλές τελευταία έκτακτες και τακτικές συνεντεύξεις Τύπου.
Δεν πρέπει εμείς να ζητήσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους σε θεσμικό επίπεδο, άλλοι πρέπει να την υποβάλλουν και τότε… είναι οι λέξεις που γλίστρησαν από το στόμα του υπουργού Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

WEB ΚΙΝΗΜΗΑ «ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ»