Οι καλές έως άριστες σχέσεις που είχε αναπτύξει ως Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Φ.Φράγκος,με όλους τους βασικούς “παίκτες” του πολιτικού παιχνιδιού σ΄ αυτή τη συγκυρία,απέδωσαν και του άνοιξαν το δρόμο για το υπουργικό γραφείο.Ποιος υποστήριξε περισσότερο την τοποθέτησή του στη θέση του ΥΕΘΑ; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ο Πρόεδρος γνώριζε από παλιά τον στρατηγό και φαίνεται ότι υπήρχε …χημεία.Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την εποχή που ο Κ.Παπούλιας καλούσε τον Α/ΓΕΣ για να ενημερωθεί για θέματα Εθνικής Άμυνας,παρακάμπτοντας τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκο και προκαλώντας χωρίς να το θέλει εντάσεις μεταξύ ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ. Ήταν η εποχή που όλα έδειχναν ότι ο στρατηγός θα γινόταν Α/ΓΕΕΘΑ.Και μετά ήρθε ο Μπεγλίτης.Και τον αποστράτευσε.
Όμως ο στρατηγός είχε συμπάθειες μεγάλες και με τον Ε.Βενιζέλο και με τον Α.Σαμαρά. Με τον πρώτο ήταν μαζί στο ΥΕΘΑ.Υπουργός ο Βενιζέλος,Α/ΓΕΣ ο Φράγκος και …στη μέση ο Μπεγλίτης που όμως τότε δεν μπορούσε να αγγίξει το στρατηγό. Βενιζέλος και Φράγκος είχαν άριστη σχέση με τον δεύτερο να του ετοιμάζει ακόμη …και ιππικό για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων για τους Βαλκανικούς Πολέμους στη Θεσσαλονίκη.Όλα αυτά πριν …πλακώσει το ΔΝΤ.
Ωστόσο η σχέση τους διατηρήθηκε καλή και μετά την αποχώρηση του Βενιζέλου από το ΥΕΘΑ.
Με τον Αντώνη Σαμαρά ο Φράγκος ήρθε ακόμη πιο κοντά λίγο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαίου,όταν είχε βγει και η περίφημη φωτογραφία τους.Δεν τα “βρήκαν” αφου ο στρατηγός ήθελε εγγυημένη εκλόγιμη θέση,κάτι που δεν μπορούσε να του εξασφαλίσει ο Σαμαράς.
Πριν απ΄ όλους βέβαια τον Φράγκο είχε προσεγγίσει ο προέδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ,ο οποίος τον είχε προτείνει για ΑΝΥΕΘΑ στην κυβέρνηση Παπαδήμου.Και του είχε προσφέρει θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.Ο Φράγκος δεν το ρίσκαρε και δικαιώθηκε.