Για Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και κόκκινες γραμμές,είπε ο Παναγιωτόπουλος

Σκληρός έναντι της Τουρκίας ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόουλος στην ομιλία του στις προγραμματικές αναφέρθηκε σε μία “ ισχυρή μερίδα της ιθύνουσας πολιτικής και στρατιωτικής ελίτ στη γειτονική μας Τουρκία, η οποία έχει κάνει την επιλογή να αμφισβητεί με κάθε ευκαιρία εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Η συμπεριφορά αυτή δυστυχώς δεν αρμόζει σε μία χώρα που ανήκει στην ίδια συμμαχία με την Ελλάδα και φιλοδοξεί να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας”.

Ο ΥΕΘΑ είπε ότι “απέναντι στη τουρκική συμπεριφορά η χώρα μας δεν μπορεί παρά να αντιτάξει μία σταθερή πολιτική αποτροπής, με ισχυρές και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές, από τις οποίες δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, λαμβάνοντας συνάμα πρωτοβουλίες που αφορούν στη προώθηση των δικαίων μας και στην αποκατάσταση κλίματος ειρηνικής συνύπαρξης και αρμονικής συνεργασίας των λαών στην ευρύτερη περιοχή μας”.

Ειδική αναφορά έκανε στο Ισραήλ,λέγοντας ότι “θεωρούμε απολύτως σκόπιμο να προχωρήσει η συνεργασία σε αμυντικά θέματα και όχι μόνο, με το κράτος του Ισραήλ” και συμπλήρωσε ότι “είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τον τομέα της αμυντικής διπλωματίας, διατηρώντας και ενισχύοντας τη θέση της Ελλάδας στην διεθνή κοινότητα”.

Αποκάλυψε ακόμη ότι είναι υπό μελέτη η δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, “όπως έχουν όλες οι σύγχρονες και προηγμένες χώρες, το οποίο θα απαρτίζεται από κορυφαίους ανώτατους επιτελείς και υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες”.