Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Η πληροφορία ότι η Μόσχα προχωρά  στο «πάγωμα» του προγράμματος κατασκευής αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ελλάδα,προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ.Ο εκπρόσωπός της Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε.

«Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου “έκανε πράξη” την προεκλογική της εξαγγελία για τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Ότι “η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή, όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού”. 

    Φρόντισε, με κάθε τρόπο, να υπονομεύσει ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, μη πληρώνοντας τη συμμετοχή της χώρας στην κοινοπραξία που το έχει αναλάβει. 

    Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Ρωσικής πλευράς, η χώρα μας δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της.

    Αυτή είναι η αλήθεια κ. Παπανδρέου; 

    Και αν είναι έτσι, γιατί;». 


Δεν είναι τυχαία πάντως η αναφορά του ΥΕΘΑ στη Βουλή για τη διακρατική συμφωνία που είχαν υπογράψει Ελλάδα-Ρωσία επί κυβερνήσεως Καραμανλή,για την προμήθεια από την Ελλάδα 450 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης έναντι 1,7 δις ευρώ! Η Μόσχα είναι πολύ ενοχλημένη από την απροθυμία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει αυτή τη συμφωνία. Ο Ε.Βενιζέλος ,προσπάθησε να δώσει ελπιδα με τη δήλωσή του οτι οι διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί θα υλοποιηθούν.