Εξαγγέλουν ξανά τα …εξαγγελόμενα περί δανείων για να κατευνάσουν τους στρατιωτικούς!

Εξαγγελίες μέτρων σε επανάληψη για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στις ΕΔ. Το…ριπλέϊ των ανακοινώσεων για τις ρυθμίσεις χρεών στρατιωτικών στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αποδεικνύει ότι η ηγεσία του ΥΕΘΑ τρέχει να “σβήσει τη φωτιά” της αγανάκτησης που έχει περάσει πια για τα καλά στο χώρο των ΕΔ .

Τα Γενικά Επιτελεία έχουν εντολές να βρουν ότι μέτρα μπορούν για να “ανακουφοστεί” το προσωπικό. Δύσκολη αποστολή ,γιατί το οικονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει για τους στρατιωτικούς και τις οικογενειές τους,δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με οτιδήποτε άλλο.

Έτσι λοιπόν η επανάληψη της εξαγγελίας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε συνδυασμό με μια επίσκεψη του προέδρου του Κλέωνα Παπαδόπουλου στο ΥΕΘΑ “ήταν μια κάποια λύση”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ρυθμίζονται δάνεια δεκάδων χιλιάδων ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έτσι ώστε να τους παρέχεται η δυνατότητα:
α) Να επιμηκύνεται ο χρόνος πληρωμής των δανείων έως 20 έτη.
β) Να παγώνει οποιαδήποτε καταβολή έως και 6 μήνες.
γ) Να καταβάλλονται μόνο οι τόκοι των δανείων μέχρι και 2 χρόνια.

Με τις νέες ρυθμίσεις για παράδειγμα για ένα δάνειο €13.000 που χορηγήθηκε το 2007 με μηνιαία δόση €187,13, μετά την ανωτέρω επιμήκυνση και ρύθμιση, η νέα δόση μειώνεται σημαντικά και διαμορφώνεται σε €59,16.

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΤ, ακολούθησε άλλη συνάντηση που είχε να κάνει με την αξιοποίηση της περιουσίας των ΕΔ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ευρεία Αντιπροσωπεία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ) υπό τον Πρόεδρό του κ. Τάκη Αθανασόπουλο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάννη Εμίρη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΕΘΑ “αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση θεμάτων που αφορούν στις διαδικασίες αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και την αποκρατικοποίηση φορέων εποπτείας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.

Υπερκινητικότητα που δείχνει ανησυχία στο ΥΕΘΑ.