Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακά παιχνίδια κ.Βενιζέλο!

«Σε δημοσιογραφικές υπερβολές» απέδωσε …την αποστολή τεσσάρων F-16 αποστολές υποστήριξης νότια της Σικελίας ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος,μιλώντας στο ράδιο 9.

Είναι τουλάχιστον άστοχο σε τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις ένας υπουργός Άμυνας να καταφεύγει σε τέτοια απλοϊκά επιχειρήματα απλά και μόνο για να προσπαθήσει να δικαιολογήσει την αλλαγή μιας απόφασης,που στο κάτω κάτω δεν είναι απαραίτητα και λανθασμένη.

Ο κ.Βενιζέλος γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι οι πληροφορίες που μετέδωσαν όλοι ανεξαιρέτως οι δημοσιογράφοι του προέρχονται από πηγές και του ΥΠΕΞ και του υπουργείου Άμυνας. Κι αν δεν υπήρχαν αποφάσεις για τα τέσσερα ελληνικά F-16,γιατί δεν τα διέψευδε από την Παρασκευή,όταν όλα τα ΜΜΕ ανεξαιρέτως μιλούσαν για τα F-16. Τότε δεν ήταν δημοσιογραφικές υπερβολές κι έγιναν ξαφνικά τη Κυριακή; Γιατί δεν μίλησε από την Παρασκευή και άφησε να μεταδίδεται αυτή η πληροφορία ακόμη και από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία;Και γιατί δεν «κατήγγειλε» τους κακούς δημοσιογράφους στους διευθυντές τους με τους οποίους συστηματικά μιλάει κάθε λίγο και λιγάκι;

Καλό θα ήταν επίσης να καταλάβει ότι ανάμεσα στα άλλα ως ΥΕΘΑ θα έπρεπε να έχει ενημερώσει ο ίδιος ή να έχει εξουσιοδοτήσει τους μηχανισμούς του υπουργείου του για να  υπάρξει σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση για το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της Λιβύης.Συνεντεύξεις και ενημερώσεις οι υπουργοί και ειδικά οι ΥΕΘΑ δεν κάνουν μόνο για να παρουσιάσουν το έργο τους -το όποιο έργο- αλλά και για να ενημερώνουν υπεύθυνα και σοβαρά τους δημοσιογράφους και κατά συνέπεια τον κόσμο.Ειδικά σε τόσο σοβαρά ζητήματα όπως μία πολεμική σύρραξη στη γειτονιά μας.

Όλα τ΄ άλλα είναι επικοινωνιακά τρικ από καιρό ξεπερασμένα.

Όσο για την αποστολή των F -16; Το ζήτημα δεν έχει κλείσει. Αλλά κι αυτό το γνωρίζει καλά ο κ.Βενιζέλος.