Β.Βασιλάκος:»Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο των εξοπλισμών».

Όσοι περίμεναν να διαφωτιστούν με κάποιο νεότερο στοιχείο για το θέμα των υποβρυχιων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ,αλλά και για τους εξοπλισμούς γενικότερα από τη χθεσινοβραδυνή τηλεοπτική παρουσία του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Β.Βασιλάκου,προφανώς απογοητεύτηκαν. Ο κ.Βασιλάκος προφανώς γνωρίζει πολλά,αλλά δεν είναι διατεθειμένος να πει δημόσια τίποτα. Αν έχει πράγματι διαφωτίσει την ελληνική Δικαιοσύνη που ερευνά τους εξοπλισμούς από το 1996 και μετά θα το μάθουμε αργά ή γρήγορα.

Ο κ.Βασιλάκος παρά το γεγονός ότι πιέστηκε από τους συναδέλφους Αλέξη Παπαχελά και Τάσο Τέλλογλου, δεν θέλησε να δώσει κάποιο νέο στοιχείο,ούτε για τις συμβάσεις των υποβρυχίων ,ούτε για τα άρματα μάχης ,ούτε για κάποιο άλλο από τα πολλά εξοπλιστικά προγράμματα.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάτι απ΄ αυτά που είπε ο κ.Βασιλάκος θα σταθούμε πάλι στο καλοκαίρι του 2008,όπου πράγματι υπήρξε ένα πλαίσιο συμφωνίας με τους Γερμανούς η οποία προέβλεπε τη ναυπήγηση δύο υποβρυχίων τύπου 209 χωρίς κανένα κόστος. Γιατί δεν προχώρησε η συμφωνία; «Ρωτήστε το κ.Μεϊμαράκη»,είπε ο κ.Βασιλάκος.

Ο πρώην και μακροβιότερος ΓΔΕ μίλησε γενικώς για «παθογένειες του συστήματος των εξοπλισμών». Είπε ότι επρόκειτο για πολύ σκληρή δουλειά,μίλησε για πιέσεις αλλά ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν μπήκε στο γραφείο του για να του προτείνει «να τα πάρει».
Επέμεινε πάντως όλες οι συμβάσεις από το 1996 και μετά, έχουν πρόβλημα και πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή
Συνεπώς το συμπέρασμα που προκύπτει είναι το γνωστό: «Αν δεν έχεις να πεις τίποτα καλύτερα να σιωπάς». Το θέμα είναι ότι ο κ.Βασιλάκος είναι βέβαιο ότι έχει πολλά να πει. Ελπίζουμε τουλάχιστον να τα ΄χει πει στον εισαγγελέα.